atv-rupe-putKada vozite putem od Prijedora do 18 kilometara udaljene Tomašice, kao da ste na slalom stazi, priča Dragan, mještanin te mjesne zajednice.

Rupa je toliko da, izbjegavajući ih, ni sam ne razumije kako, uopšte, uspijeva doći do grada. I ne samo on.

“Đaci, iz otprilike 7-8 sela, idu u srednje škole, a voze ih mali autobusi koji zbog izbjegavanja rupa često prelaze na drugu stranu kolovoza i tu može da dođe do sudara. Može i da se ošteti vozilo. Nama su svima gume u jako lošem stanju, o felugama da ne pričam”, priča Dragan Lopar.

O felugama nisu pričali u nadležnom gradskom odjeljenju, ali jesu o spornom putu. I obećavaju uskoro kreće rekonstrukcija. Doduše, samo do Saničana pa će ljudima iz Tomašice, ipak, ostati jedan dio sa rupama. U tim selima već kruže priče da je riječ o predizbornom asflatiranju. Čuli su ih i nadležni. Ali uvjeravaju to nije razlog.

“Mnogo poslova smo mi radili u godinama koje nisu izborne i koje nemaju takav karakter. Možda bi nam bilo bolje ako bi imali bolje rezultate da svake godine budu izbori ako je to rezultat da imamo uređeniju infrastrukturu”, rekao je Radan Vukadinović,načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove.

Za uređenje infrstrukture, ove godine, izdvojiće se milion i 900 hiljada maraka, 300 hiljada više nego prošle.
Osim puta prema Saničanima, novo lice dobiće i nekoliko ulica, poput Vuka Karadžića. Oni koji tamo žive kažu konačno! I ne zanima ih je li predizborna ili nije.

“Uvijek je među narodom priča da su asfaltiranja glavni izborni aduti. Ali nama kao stanovnicima ulice najbitnije je da se to sredi pa bila to izborna, predizborna ili postizborna godina – nama je sasvim svejedno”, kaže Zoran Petoš.

Ali nije Draganu s početka priče. On će, svojom ”korsom”, jednim dijelom, i dalje morati preko rupa. Zato nadležnima poručuje: “Barem ih zakrpite kako treba!”

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL