ald prijedor-poziv za dopisnikeDa li uživaš u pisanju i kreiranju videa? Da li imaš želju da svojim vremenom, stručnošću i posvećenošću doprineseš ovom Europskom progamu, ali i lokalnoj zajednici? Ako da, onda je ovo prilika za tebe! Apliciraj sada i postani mladi dopisnik…

POZIV ZA MLADE DOPISNIKE SA BALKANA

U drugoj godini projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana”, ALDA i 8 kancelarija Agencija lokalnih demokratija sa Balkana zapošljavaju 16 mladih volontera na mjesto mladih dopisnika.

Tražimo mlade i dinamične ljude koji će blisko sarađvati sa nama na temu učešća mladih u lokalnoj i regionalnoj saradnji. Mladi dopisnik bi trebao biti iz jedne od 5 balkanskih zemalja i lokalnih zajednica uključenih u projekat: Makedonije (Kavadarci, Centar i Skopje), Srbije (Subotice i Knjaževca), Bosne i Hercegovine (Mostara, Prijedora i Zavidovića), Crne Gore (Nikšića) i Kosova* (Peći).

Budući mladi dopisnici će imati priliku da:
– Stvaraju pisane i video materijale u vezi sa temama za mlade, kao i materijale za regionalni newsletter i internet kampanje za podizanje svijesti
– Se uključe u međunarodni tim mladih radnika i koordinacijskog osoblja iz 5 različitih zemalja: Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova *
– Proširuju svoja znanja o omladinskom aktivzmu, kulturnoj različitosti i uključivanju, socijalnom uticaju i komunikaciji
– Predložu svoje vlastite ideje i inicijative za jačanje politika usmjerenih prema mladima i dijaloga na lokalnom nivou
– Promovišu sebe kreirane sadržaje na regionalnoj web platformi: www.alda-balkan-youth.eu

Za angažovane volontere će biti organizovan trening na temu osnova komunikacije (prikupljanje, objavljivanje i prezentovanje informacija, izvještavanje vijesti i izrada video reportaža) i primjena različitih kulturoloških metodologija rada. Mladi dopisnici su obavezni prisustvovati ovom treningu koji će se održati u Ohridu u Makedoniji u martu 2016. godine. Nakon treninga, mladih dopisnici će dobiti mentorstvo i nadgledanje u trajanju od nekoliko mjeseci tokom koji h će oni raditi.

Poziv je otvoren za sve mlade ljude između 18 i 30 godina, s dobrim poznavanjem engleskog jezika i koji su voljni učestvovati u ovakvom vidu volonterstva.

Trajanje angažmana je 12 mjeseci.

Da biste se prijavili, molimo Vas da pošaljete motivaciono pismo i biografiju na engleskom jeziku lokalnom koordinatoru projekta u svojoj zemlji (navedene u nastavku) prije 10. marta 2016. godine. Poslije dobijanja prijava, najbolji kandidati će biti pozvani na intervju.

Projekt “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” realizuje se uz finansijsku podršku Evropske komisije u okviru programa IPA Civil Society Facility – Regional networks. Projekat je koordiniran od strane ALDA, alokalno ga provodi 7 agencija lokalne demokratije iz Mostara, Zavidovića, Prijedora (Bosna i Hercegovina), Subotice i Knjaževca (Srbija), Nikšića (Crna Gora), Peći (Kosovo) i ALDA Skoplje (Makedonija).

Za više informacija posjetite službene stranice “Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana”, i Facebook stranicu projekta .

Kako se prijaviti?

Molimo pošaljite svoju biografiju i motivaciono pismo na engleskom jeziku na sljedeće adrese:

Makedonija
Kandidati iz opštine Kavadarci, Centar i Skopje – aldaskopje@aldaintranet.org

Bosna i Hercegovina
Kandidati iz opštine Mostar – ldamostar@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Prijedor – ldaprijedor@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Zavidovići – LDAZavidovici@aldaintranet.org

Crna Gora
Kandidati iz opštine Nikšić – ldamontenegro@aldaintranet.org

Srbija
Kandidati iz opštine Subotica – ldasubotica@aldaintranet.org
Kandidati iz opštine Knjazevac – ldacss@aldaintranet.org

Kosovo *
Kandidati iz opštine Peći – LDAKosovo@aldaintranet.org

ALD Prijedor