travnik-rudar prijedor (1)Ispunili su plan u Rudar-Prijedoru vrativši se sa gostovanja u Travniku u prvenstvu Premijer lige BiH neporaženi, igrajući 0:0 protiv kluba sa imenom grada, a ujedno i prekinuvši niz od četiri uzastopna poraza.

Tako su se „rudari sa Sane“, iako su ostali na 14.mjestu sa 16 bodova, ostali na bod zaostatka iza pomenutog rivala (a imaju bolji međusobni skor od njega, jer su kao domaćini u Gradišci jesenas slavili sa 2:1) i na dva koraka od banjalučkog Borca.

I njega su i to kao gosti savladali identičnim rezultatom, ali još je dosta konkurenata u borbi za opstanak.

Izbjeći ispadanje iz najjače konkurencije biće teško, ali ne treba gubiti nadu.

Šanse su minimalne, ali dok god postoje i u teoriji ne treba se predavati, vjeruju „zeleno-crni“.

travnik-rudar prijedor (2)-Drago mi je da su razgovori i upozorenja tokom protekle sedmice da se niko ne može poigravati ugledom kluba urodili plodom. Domaćinu su takođe neophodni bili bodovi, neugodni su na stadionu „Pirota“, što su potvrdili u prvom poluvremenu, kada su dva puta doveli na iskušenje našeg golmana Dalibora Kozića. U nastavku, što se bližio kraj susreta, djelovali smo sve stabilnije, a poslije neiskorištenog penala kapitena „vezira“ Anela Čurića u 85.minuti, kada je pogodio prečku, imali smo po dva „zicera“ i mi i oni da dođemo do čitavog plijena. Čestitao bih momcima na borbenosti i hrabrosti koju su pokazali, samim tim, nije im manjkalo ni odgovornosti. Najvažnije je da smo vratili poljuljano samopouzdanje pred iskušenja koja nas očekuju – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Ipak, ostaje tužno saznanje da je ovo tokom prvenstvene sezone bila 10 utakmica u 20 odigranih kola na kojoj nisu uspjeli da zatresu mrežu svojih protivnika.

travnik-rudar prijedor (3)Samo jednom, na startu, postigli su tri gola, u pobjedi nad novajlijom u bh.eliti ekipom Mladost Doboj Kakanj (3:0), ali je činjenica da je i Kozić, koji među stativama ulijeva sigurnost saigračima, ostao šesti put nesavladan.

Imao je ispred sebe veliki oslonac u „štoperima“.

Aleksandar Jovičić, mladi reprezentativac BiH, bio je najbolji akter meča, njemu uz rame i Nemanja Pekija, ali su i ostali prvotimci dali svoj doprinos.

Misli su već okrenute ka okršaju sa Sarajevom, šteta je što kapiten Nebojša Šodić i „vezista“ Zoran Milutinović neće moći da nastupe zbog žutih kartona.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – NK Travnik