avaz-market-prijedorU zajedničkoj akciji Centra javne bezbjednosti Prijedor i CJB Banja Luka kodnog naziva “Dron 1” preksinoć je u 19.30 sati u Banjoj Luci uhapšen, kako nezvanično saznajemo, Miloš Beštić (21) iz Nevesinja, koji se sumnjiči da je posljednjih dana na području Prijedora i Banje Luke počinio čak pet razbojništava.

Na meti su mu, između ostalog, bili market RD u Prijedoru, iz kojeg je, uz prijetnju pištoljem, odnio skoro 800 maraka, potom kladionica “Vulkano” u Banjoj Luci, iz koje je odnio 760 maraka, te apoteka “Zdravlje”, koju je opljačkao u utorak. Nedugo nakon ovog razbojništva, Beštić je i uhapšen u jednom hotelu u Banjoj Luci, gdje je boravio izvjesno vrijeme.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da se klupko počelo odmotavati nakon 26. februara, kada je snimljen kamerom videonadzora kako pljačka market RD u Prijedoru.

Policija je prilikom pretresa pronašla kod osumnjičenog predmete koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela. Kako saznajemo, riječ je o plastičnom pištolju, potom o tamnoplavoj dukserici koju je nosio prilikom pljačkaških pohoda te o određenoj sumi novca.

Beštić je u popodnevnim satima predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, koje bi trebalo odrediti daljnje mjere protiv njega.

Dnevni avaz