zoran bujic (1)Ekipa Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor najuspješnija je kod seniora za 2015.godinu u tradicionalnom izboru u okviru manifestacije „Fudbal godine“, koju je već osmu godinu zaredom organizovao Područni fudbalski savez Prijedor.

„Rudari sa Sane“ su prošle godine osvojili titulu šampiona u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, a u svom četvrtom pokušaju, odnosno učešću u finalu, prigrabili su pobjednički pehar u Kupu Republike Srpske.

Epitet najuspješnijeg igrača u seniorskoj konkurenciji ponio je Marko Ćulibrk, član Slobode iz Novog Grada, dok je najbolji omladinski fudbaler Miloš Rokić iz Borca (Kozarska Dubica).

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Zoran Bujić, koji je sjedio prošlog proljeća na klupi prvog tima Rudar-Priejdora, a sada predvodi omladince, dok je najuspješniji fudbalski radnik Zoran Pekić (Borac, KD).

rudar prijedor-osvajac kupa rsNajperspektivniji fudbalski sudija je Prijedorčanin Milan Garić, a FK Svodna iz Svodne nagrađena je među seniorskim ekipama za „fer-plej“.

Priznanja najzaslužnijima u prostorijama PFS Prijedor uručio je predsjednik saveza Mile Mandić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com