rudar prijedor-skupstina 2014Ni poslije prve sjednice novog Upravnog odbora, u proteklih pet sezona premijerligaša BiH, Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, imenovanog na nedavnoj Skupštini kluba, sa petoricom od devet članova iz prethodne garniture, „rudari sa Sane“ nemaju predsjednika.

Prethodni, Božo Grbić podnio je, kao i cijeli UO ostavku i nije više u njemu, već je izabran na mjesto potpredsjednika Skupštine.

-Nismo izabrali predsjednika UO, jer je to, kao i izbor dva potpredsjednika, po Statutu nadležnost Skupštine – rekao je jedan od članova nove Uprave „zeleno-crnih“ Goran Bojić, kojem se daje najviše izgleda za obavljanje čelne funkcije, iako se kao kandidati pominju Ognjen Hrnjak i Predrag Šorga.

Bilo kako bilo, u ljeto 2012.godine UO je birao čelnike, koji su, ako se sada ispravno tumači Statut, izgleda nelegitimno izabrani. Najavljeno je da će predsjednik Skupštine povratnika u Prvu ligu Republike Srpske Dragan Bojanović novu sjednicu tijela najvišeg saziva zakazati za srijedu, 18.juna, a za očekivati je da je, s obzirom da je prethodna bila na ivici kvoruma (na početku joj prisustvovalo 19 od 37 članova) imati veći odziv.

N. Đerić