akcija pojasU prostorijama CJB Prijedor održan je sastanak na temu korištenja pojasa od strane učesnika u saobraćaju, u cilju realizacije preventivno-represivne akcije „POJAS“.

Sastanku su prisustvovali načelnik Sektora policije CJB Prijedor, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, pomoćnik komandira PS za BS Prijedor, vođa prostornog saobraćajnog sektora, sekretar AMD Prijedor, predsjednik udruženja „Autoškola-Prijedor“ i predsjednik Saobraćajne asocijacije „Prijedor taksi“.

U toku sastanka predstavnicima navedenih udrženja prezentovano je podizanje svijesti sa ciljem korištenja bezbjedonosnih pojaseva od strane vozača, putnika i suvozača u motornim vozilima, kao bitnog elementa pasivne bezbjednosti prilikom obavljanja poslova iz svoje djelatnosti.

Do 20.06.2014.godine provodiće se akcija preventovnog karaktera dok u vremenskom periodu od 20.06. do 30.06.2014.godine represivni dio akcije. Predstavnicima navedenih udruženja je sugerisano da oni svojim ličnim primjerom kao i ostali članovi udruženja daju svoj doprinos u cilju realizacije navedene akcije sa ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja.

Istovremeno od ovih subjekata koji značajno utiču na razvijanje saobraćajne kulture zatraženo je da kroz svakodnevni rad apeluju na lica kojima pružaju uslugu, te da prilikom prevoza u vozilu obavezno koriste pojas. Učesnici sastanka su pozvani da dana 17.06.2014.godine prisustvuju preventivnom dijelu provođenja akcije, koja će se realizovati na području mreže koju pokriva PS za BS Prijedor.

Navedena akcija će biti realizovana uz saradnju predstavnika AMD Prijedor i policijskih službenika PS za BS Prijedor. Na sastanku je prihvaćena sugestija u pogledu korištenja bezbjedonosnih pojaseva od strane učesnika sastanka, kao i njihov doprinos u realizaciji navedene preventivne-represivne akcije, te rješavanje drugih problema koji se budu javljali prilikom obavljanja djelatnosti.

CJB Prijedor