topic-miljusZa mlade igrače premijerligaša BiH RK Prijedor, golmana Gojka Topića (1997) i pivota Andreja Miljuša (1998), iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine stigao je upitnik koji trebaju da ispune, jer je prvobitni spisak kandidata za reprezentaciju U-20 selektora Jasmina Mrkonje, objavljen krajem prošle godine, podložan promjenama, tačnije proširenju novim igračima.

Konkurisaće za pomenutu selekciju koju od 10-12.aprila očekuje učešće na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo, koji će biti održan u Brčkom.

Trener Prijedorčana Saša Babić siguran je da momci koje trenira zaslužuju reprezentativni poziv.

-Od mog dolaska, Miljuš ima redovnu minutažu, a sa 17 godina postao je najmlađi kapiten u istoriji kluba. Na gostovanju u Maglaju dao je pet golova iz pet šuteva. Uspješan je i u Medicinskoj školi, gdje je među najboljima, potvrđujući da vrhunski sport i učenje mogu zajedno. Topić je za mene veliko iznenađenje, ozbiljan, cijelu sezonu brani u prosjeku 30 minuta, na tri ključne utakmice je bio izvanredan. Obojica su radni. Vjerujem u te naše mlade igrače, istinske su nade prijedorskog rukometa, a moje mišljenje je da će dogurati i do seniorske reprezentacije BiH – rekao je Babić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-bosna sarajevo-jesen (2)