zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (10)Rudar-Prijedor je u četvrtoj provjeri, u okviru priprema za nastavak prvenstva Premijer lige BiH, na terenu Željezničara sa vještačkom travom u Banjaluci bio ubjedljiv protiv Slobode iz Mrkonjić Grada i savladao je sa 5:0.

Dobru igru izabranika Zlatka Jelisavca i njegovog najbližeg saradnika Saše Keranovića najavio je Marinko Rastoka već u uvodnim minutima, kada je iskosa sa lijeve strane sa oko 20 metara tukao iz slobodnog udarca, a lopta pogodila prečku.

U 15.minuti „rudari sa Sane“ su došli u vođstvo od 1:0, pošto je poslije prekršaja nad Ljubanom Antonićem u šesnaestercu prvoligaša Republike Srpske, Zoran Milutinović sa „bijele tačke“ pogodio donji lijevi ugao golmana Mitrovića.

U 25.minuti iskusni Nebojša Šodić „oštro“ centrira sa desne strane, Mitrović je „kratak“, a Vedran Kantar pokušava, međutim, odbrana rivala je intervenisala ispred praznog gola.

zeljeznicar bl-rudar prijedor-prijateljska utakmica (4)Oprobao je Siniša Radoja u 30.minuti šut, a lopta odlazi kraj desne stative, da bi četiri minuta kasnije odlični sudija Milan Docić iz Banjaluke dosudio još jedan penal.

Kantara je nepropisno zaustavio Nedeljković i pri tom dobio žuti karton, a Milutinović još jednom bio siguran egzekutor najstrože kazne gađajući suprotnu stranu za 2:0 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Nastavak je uz dosta promjena doneo dominaciju „zeleno-crnih“, a tek u 75.minuti njihov nekadašnji napadač Vladimir Karalić je iz povoljne pozicije zaprijetio, ali samo kraj stative.

Četiri minuta kasnije Stefan Gavranović je iskoristio nepažnju protivničke uže odbrane, izborio se za loptu i „odložio“ je na desnu stranu, a Dejan Kojić rutinski poslao u mrežu za 3:0.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (13)U 84.minuti pokretljivi Ljuban Antonić je postigao svoj prvenac u dresu Rudar-Prijedora, a samo minut kasnije, nakon centaršuta debitanta, ofanzivnog lijevog bočnog igrača Borisava Erića, proslijedio loptu do Kojića, koji je postigao svoj drugi pogodak za konačan ishod meča.

Doduše, učenici Dragana Vukše mogli su do počasnog pogotka.

Lazendić se našao sam pred Nemanjom Petrovićem, koji je po izlasku sa terena preuzeo kapitensku traku od Kantara i opravdao je sjajnom intervencijom izbacivši loptu koja je išla pod samu prečku u korner.

-Najvažnije je bilo da pred polazak u Makarsku (Hrvatska) gdje ćemo boraviti od srijede do 11.februara, odgramo još jednu utakmicu. Popravili smo i taj segment igre, napad, jer smo do sada imali problema sa realizacijom. Zadovoljan sam kako su momci prišli utakmici, a i kako su radili u ovom periodu. Preostaje nam da treniramo još više i popravimo nivo igre – naglasio je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Sloboda(MG): Rudar-Prijedor 0:5(0:2)

Banjaluka
Stadion FK Željezničar
Gledalaca: 40
Sudija: Milan Docić (Banjaluka)
Strijelci: Milutinović u 15. i 34. (oba iz penala), Kojić u 79. i 85. i Antonić u 84.minuti
Žuti karton: Nedeljković (Sloboda)

SLOBODA
Mitrović, Kondić, Nedeljković, Danilović, Gračanin, Bogojević, Jeftenić, Đoković, Šćepanović, Malbašić, Admir Ljutić
Igrali su još: Dimitrijević, Gvero, Travar, Adnan Ljutić, Lazendić, Karalić, Vučić, Šipovac, Kozomara

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić, Šodić, Jovičić, Pekija, Rastoka, Burazor, Milutinović, Radoja, Jakupović, Kantar, Antonić
Igrali su još: Petrović, Bogdanović, Pejić, Mrkić, Lajić, Gavranović, Davidović, Erić, Rokvić, Kojić

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com