pavic-dani zime na kozari 2016 (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je turizam privredna grana kojoj se ne poklanja dovoljno pažnje, uprkos velikim potencijalima za njen razvoj.

“Prijedor, Kozara i sve opštine Potkozarja imaju turističku ponudu koja zaslužuje pažnju i mi je i na ovaj način želimo promovisati“, rekao je Pavić novinarima na Kozari gdje se danas održava deseta privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari”.

On je pozvao građane opština i gradova koji gravitiraju Kozari da na ovu planinu dolaze i ljeti i zimi.

Direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević rekao je da je ova manifestacija od velikog značaja za promociju Kozare i Nacionalnog parka “Kozara”.

pavic-dani zime na kozari 2016 (2)“Ko dođe na ovu manifestaciju sigurno ponovo dolazi i mi svake godine bilježimo veći broj posjetilaca jer ovdje je dobro i ljeti i zimi”, rekao je Romčević, koji danas očekuje između 5.000 i 6.000 ljudi na Kozari.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je da su “Dani zime na Kozari” jedna od najbolje brendiranih manifestacija u Srpskoj i da se nalazi u brojnim katalozima u zemlji i inostranstvu.

“Grad Prijedor, Nacionalni park `Kozara` i Turistička organizacija grada Prijedora uradili su najvažnije – Kozara ima fantastičnu turističku signalizaciju, dobro markirane pješačke i biciklističke staze i na sajmu u Češkoj pokušaćemo uvrstiti u neku od evropskih ruta ovdašnju biciklističku rutu `Crkve brvnare` dugu 90 kilometara”, rekla je Jovanovićeva.

pavic-dani zime na kozari 2016 (3)“Danima zime na Kozari” prisustvuju predstavnici Vlade Republike Srpske, potkozarskih lokalnih zajednica, republičke i lokalnih turističkih organizacija.

U sportskim takmičenjima učestvuje 10, a u gastro takmičenjima 24 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Manifestaciju organizuju turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park “Kozara” pod pokroviteljstvom grada Prijedor i ministarstava trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pavic-dani zime na kozari 2016 (4)