osnovni sud prijedor-najava ponovnog otvaranjaNeven Nešković (34), zvani Mali, iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji CJB Prijedor kodnog naziva “Trojka” mjesec dana provešće u pritvoru KPZ “Tunjice” kod Banjaluke.

Prijedlog dežurnog tužioca koji je u srijedu saslušao Neškovića potvrdio je sudija Osnovnog suda u Prijedoru iz kojeg je navedeno “da je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa”.

Osumnjičeni je kako je navedeno iz Okružnog Tužilaštva Banjaluka u novembru prošle godine u Brezičanima kod Prijedora s još za sada nepoznatim licima opljačkao butik “Bang- Bang” i market “Nikić”. Materijalna šteta u ove dvije teške krađe procijenjena je na oko 15 000 maraka.

U akciji “Trojka”, koja je između ostalog usmjerena i na rasvjetljavanje pljački mjenjčanica u Prijedoru i Doboju, u decembru prošle godine, pored Neškovića uhapšeni su Milan Vurunić (41) i S.B. (32) iz Banjaluke te D. I. (41) iz Bosanskog Novog. Nakon krim obrade oni su pušteni na slobodu.

Dnevni avaz