ofk brdo-ciscenje-poplave (8)Iako u svojoj drugoj sezoni takmičenja u Regionalnoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa Zapad, OFK „Brdo“ iz Hambarina nije ponovilo domet iz debitantske (osvojeno sedmo mjesto sa 39 bodova) i prvenstveni bilans u 28 kolaod devet pobjeda, šest remija, 13 poraza, (gol-razlika 34:54, 33 boda), odnosno dioba devetog i desetog mjesta, sa „Potkozarjem“ iz Aleksandrovca, uz činjenicu da je zasluženo stiglo do pobjedničkog pehara u Kupu grada Prijedora, može se ocijeniti potpuno uspješnim rezultatskim ostvarenjem.

Koliko posmatrano sa tog aspekta, tako i ambijentom koji je ovdje stvoren da se do sada nije dogodio ni najmanji incident, rivalima i službenim licima milina je bila dolaziti u ovu pitomu sredinu.

U sjenci odličnih partija izabranika trenera Enesa Fikića, koje, izuzimajući poraz kod kuće od ekipe „Karanovca“ (1:4) niko nije nadigrao, a mogu se pohvaliti da su bili na dobrom putu da savladaju novog prvaka „Borca“ u Kozarskoj Dubici sa kojim su remizirali (1:1), ostale su posljedice poplava, koje su zahvatile i, kako pjesma kaže „široko i dugo Prijedor polje“, slike, gotovo jezive, prisutne su još uvijek na „Vedrom polju“, stadionu ovog uzornog sportskog kolektiva. Voda je na njemu dosegla visinu od 2,10 metara, a na modernom objektu pored terena 1,80 metara.

ofk brdo-ciscenje-poplave (1)Ove subote članovi i simpatizeri kluba, ali prije svega vrijedne aktivistkinje Udruženja žena „Polet“ Hambarine, su organizovali akciju čišćenja.

Prizore iz svlačionica i prostorija, gdje je vodena stihija odnijela „sve živo“, riječima se ne daju opisati. Čišćenje je u ovom slučaju može se reći samo površno, koliko će trebati truda da se sve ponovo dovede u svoju funkciju, teško je pretpostaviti, a tek govoriti o više desetina hiljada konvertibilnih maraka još neizmjerljivoj, a gotovo i teško procjenljivoj šteti na terenu teško je bilo šta reći. Suzne oči i nijemi pogled velikog fudbalskog znalca i kapitena prvog tima Dine Dedića, kome je stadion „druga kuća“, odavale su zebnju da li će uopšte i biti spreman da bi se na njemu naredne sezone igralo.

Ipak, provijavalo je i malo vedrine na „Vedrom polju“. Denis Imširović, koji je i noć poslije poplave stigao iz Graca (Austrija) i prvi donio humanitarnu pomoć, stigao je ovaj put sa kompletom opreme, dresovima „nebesko plave boje“, kao dar Akcionarskog društva „GAW“ iz pomenutog grada, umnogome zahvaljujući i tome što je tamo zaposlena njegova tetka Ismeta Imširović-Muhić, sestra predsjednika OFK „Brdo“ Ismeta Imširovića, u čizmama spremnog i radnog sa optimizmom da će biti bolje.

ofk brdo-ciscenje-poplave (2)I na prigodnom druženju koje je sa svima koji su bili na akciji, ali igračima i rukovodstvom, čestitajući momcima na rezultatima, nije propustio priliku da se zahvali donatorima. Od 200 evra Ismete Imširović-Muhić, porodice pokojnog brata Vahida, zvanog Đeka po kojem jedna bina na objektu nosi ime koja je donirala 100 evra, 500 evra od Samira Čauševića iz Italije(inače redovnog donatora i prijatelja kluba), ali i stranke SDA koja je donirala značajna sredstva. Prva je, podstaknuta nevoljama koje su snašle OFK „Brdo“ stranka pomogla sa 1.000 maraka da bi se završilo na najbolji način takmičenje u Kupu grada Prijedora, a još u dva navrata donirala iznose od po 500 KM.

Sa svima koji prepoznaju poštenje u klubu osnovanom ne tako davno, 2005.godine, ne brinu „brđani“ da će iz ovih nedaća izići još snažniji. Posebno što ih krasi vedrina duha, koja je bila primjetna na njihovim licima, dok su se fudbaleri i oni koji im pružaju podršku prisjećali detalja iz prošle i pretodnih sezona. I treba vjerovati da će i dalje uspješno predstavljati grad na Sani, jer, nažalost, kada se u fudbalskim klubovima radi, sve je manje onih koji to čine.

N.Đerić
A.Drakulić
ofk brdo-ciscenje-poplave (3) ofk brdo-ciscenje-poplave (4) ofk brdo-ciscenje-poplave (5) ofk brdo-ciscenje-poplave (6) ofk brdo-ciscenje-poplave (7) ofk brdo-ciscenje-poplave (9) ofk brdo-ciscenje-poplave (10)