cjbpd-hapsenja-akcija trojkaU policijskoj akciji rasvjetljavanja više imovinskih delikata u Prijedoru i Doboju uhapšena su četiri lica, a za jednim licem se intenzivno traga, rekao je danas načelnik Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić.

U akciji “Trojka” juče su uhapšena lica čiji su inicijali N.N. (34), S.B. (32) i V.M. (41) iz Banjaluke, te I.D. (41) iz Novog Grada.

“Lica su u našim prostorijama i pod našim nadzorom i danas će postupajući tužilac odlučiti o tome da li će biti puštena na slobodu ili će biti predložen pritvor”, rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su u pretresu pronađeni materijalni dokazi koji uhapšene povezuju sa tri teške krađe – jednoj u tržnom centru “Bingo” u Doboju i dvije u Prijedoru – u butiku “Beng beng” gdje je materijalna šteta iznosila oko 10.000 KM i u prodavnci “Nikić” gdje je pričinjena šteta od oko 5.000 KM.

“Postoje indicije, tragovi i osnovana sumnja da je najmanje jedno lice povezano sa slučajem tržnog centra `Bingo` u Prijedoru i na tome ćemo intenzivno raditi”, najavio je Dukić.

U slučaju tržnog centra “Bingo” Prijedor ima više krivičnih djela. Ukradeno je vozilo kojim su počinioci razbili ulazna vrata centra, materijalna šteta u mjenjačnici unutar ovog centra procijenjena je na 95.000 KM, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM.

“Kod jednog lica nađeno je i nelegalno oružje. U pitanju su dva raketna bacača, takozvane zolje, i jedan pištolj i okvir za pištolj, za šta će biti podnesen izvještaj tužilaštvu”, naveo je Dukić.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je “Trojka” planska akcija koja se priprema duži period, sinhronizovano i u koordniciji CJB-a Prijedor, CJB-a Doboj, Uprave krim-policije MUP-a Republike Srpske i uz angažovanje specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.

“Vjerujemo u narednih mjesec dana da će sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, cijenimo akciju uspješnom”, istakao je Ivanić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com