rudar prijedor-grbSkupština Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor biće održana u srijedu, 11.juna, u Direkciji Rudnika željezne rude sa početkom u 19 časova. Potvrdio nam je ovo Božo Grbić, predjsednik Upravnog odbora, koji se kao i pomenuto rukovodeće tijelo sportskog kolektiva iz grada na Sani, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, nakon pet sezona provedenih u njoj, nalazi u ostavci.

-Saziv Skupštine je redovan, a na dnevnom redu biće izvještaji, kako o takmičarskom učinku, tako i fininasijski, te izbor novog UO, novog predsjednika, a biće riječi i o onome šta klub planira u narednom periodu – najavio je Grbić.

Dosadašnji prvi čovjek „rudara“ istakao je da je kašnjenje Skupštine, čije je održavanje bilo predviđeno do 1.juna, uslijedilo između ostalog i zbog problema nastalih prilikom odlaska ekipe na finalnu utakmicu Kupa Republike Srpske u Bijeljinu, gdje je trebala da odmjeri snage sa Radnikom, pošto je ostala u poplavljenom području, ali vjeruje u bolje danje.

-Potpisan je ugovor sa izvođačem radova projekta zamjene travnate površine sa glavnog terena, koja će, uz proširenje pomoćnog biti prebačena na njega, a glavni će dobiti novu podlogu. Radovi počinju ovih dana – nastavlja Grbić.

Podsjetio je da je za mandata dosadašnje Uprave mnogo toga učinjeno na popravljanju infrastrukture fudbalskog zdanja na kojem svoje utakmice odigravaju „zeleno-crni“.

-Još iz vremena pedesetih godina prošloga vijeka kada je sagrađena centralna tribina, kasnije i dvije do nje, nije se ništa radilo. Morali smo sve renovirati, postaviti sjedišta, uz podršku grada Prijedora „nikla“ je i istočna tribina. Sa novim terenom, uz kapacitet od 3.500, preostajejoš da se, uz postavljanje elektronskog semafora i reflektora, stvore kompletni uslovi za ponovno nadmetanje u bh. eliti. Sada je najvažnije konsolidovati sve snage i spremno dočekati prvenstvo Prve lige Republike Srpske – zaključio je Božo Grbić.

N. Đerić