expressmagba-halid muslimovic-tuca (1)Nema sumnje da Halid Muslimović izaziva pažnju bilo da se negdje pojavi ili ne. Ovog puta riječ je o njegovom nepojavljivanju na manifestaciji gdje je trebao da bude gost.

Riječ je ni manje ni više o njegovom rodnom mjestu. Naime, sada već tradicionalna „Žuto-plava noć“ koja se svake godine održava sa lijeve strane obale rijeke Sane, odakle i potiče popularni folker, najavljena je kao noć kada će Muslimović pjevati za svoje komšije.

Mnogi su pohrlili kako bi uživali u jelu, piću i muzici, ali kako je noć odmicala, tako su gosti postajali sve nervozniji. Naposlijetku, neki su shvatili da ih je Halid „izradio“ i da se neće pojaviti kako je i najavljeno, pa su se bunili zbog uludo plaćenih karti.

expressmagba-halid muslimovic-tuca (2)Međutim, pod dejstvom alkohola, neki su se otvoreno pobunili zbog prevare pa prvo verbalno, a zatim i fizički napali ljude koji su se nalazili na ulazu u dvoranu u kojoj je manifestacija održavana, tako da je nastala opšta pometnja među gostima.

Da li je Halidu slava toliko udarila u glavu pa je zaboravio ljude među kojima se rodio i nije želio pjevati za njihovu dušu, ili ga je nešto drugo spriječilo da se pojavi među bližnjima, ne znamo, ali sigurno je da je razočarao veliki broj onih koji su mu se radovali i očekivali ga, pa neka ne čudi ako na njegovim nastupima vidi manje Prijedorčana nego inače.

Express Magazin