srednjoskolci prijedor-jedan slatkis jedno dijete (1)U organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine (MreSVUBiH), uspješno je okončan projekat „Jedan slatkiš – jedno dijete“.

Cilj ove akcije, u kojoj su učestvovali brojni srednjoškolci iz naše države, bio je da se tokom novogodišnjih praznika obraduju najmlađi i izmame osmijesi na njihova lica.

U projektu su učestvovali učenici iz 209 srednjih škola, koji su prikupili slatkiše i napravili ukupno 8.297 novogodišnjih paketića prosječne vrijednosti od oko 11 KM, odsnosno ukupne vrijednosti od oko 90.000 KM.

Paketići su potom pronašli svoj put do najmlađih kojima su i bili namijenjeni.

srednjoskolci prijedor-jedan slatkis jedno dijete (3)-U gradu Prijedoru učestvovali su učenici Srednjoškolskog centra Prijedor, Srednje Muzičke škole, Ekonomske škole, Mašinske škole, Elektrotehničke škole, Poljoprivredno-prehrambene škole i Gimnazije „Sveti Sava“. Uz podršku učenika iz Novog Grada, Kozarske Dubice i Kostajnice, na području Prijedorske regije ukupno je prikupljeno 2.868 KM i napravljeno 285 paketića – rekla je Ivana Marić, predsjednica Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Prijedor.

Ona je dodala da su paketići uručeni Javnim ustanovama koje rade sa najmlađima, Udruženjima koja ih okupljaju ali i djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

-Nadam se da su akcijom srednjoškolaca širom BiH, koja je trajala mjesec dana, oni najmlađi osjetili dio novogodišnje čarolije – dodala je Marićeva.

Srednjoškolski centar Prijedor – u saradnji sa Centrom za socijalni rad podijeljeni su paketići ugroženim porodicama na području Prijedora.

Srednja Muzička škola je kupila slatkiše kojima su počašćena djeca iz JU „Centar Sunce“.

Ekonomska škola – paketići su podijeljeni u bolnici djeci koja su se nalazila na odjelu Pedijatrije.

Mašinska škola – paketići su uručeni učenicima u Šurkovcu.

Elektrotehnička škola – paketići su podijeljeni u bolnici djeci koja su se nalazila na odjelu Pedijatrije.

Poljoprivredno-prehrambena škola – paketići su podijeljeni učenicima ove škole koji imaju više braće/sestara i koji su lošeg materijalnog stanja.

Gimnazija „Sveti Sava“ – paketićsi su uručeni Udruženju „Neven“.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Savjeti učenika srednjih škola Prijedor

srednjoskolci prijedor-jedan slatkis jedno dijete (2) srednjoskolci prijedor-jedan slatkis jedno dijete (4)