atv-mrakovica-skijanjeNa Mrakovicu danas – bez problema. Toplije je i prohodnije nego u, dvadesetak kilometara udaljenom, Prijedoru. Snijega ima napretek, staze su uređene, neke i proširene, ski liftovi rade – i više nego dovoljno da ljubitelji skijanja pohrle na planinu, pa i radnim danom u podne. Na skijama – i staro i mlado.

“Imam opremu iz vremena bivše države. Dobro služi, ovo je provjerena marka. Još da je skijaš dobar, onda nema problema. Ali, nisam dobar skijaš”, rekao je Milan Šicar.

Na kraju, čovjek se, sasvim solidno i bez problema, otisnuo niz stazu. Čak i bolje od nekih mlađih koji su prednjačili u padovima. Ali, i to je draž skijanja. Zato su, zimi, stalno na planini.

Bolji početak nije mogao da bude, priča Aleksandar Milješić iz “Ski-tima Kozara”. U šali govori da su pretekli i poznata evropska skijališta koja, ove godine, kubure sa snijegom. Kaže – mali smo, ali sa velikim prednostima.

“Zaista, svima nama dobro dođe to što ne mora da se gubi mnogo vremena da se dođe ovdje, niti da se uzme pet, sedam ili deset dana godišnjeg odmora da bi se skijalo. To je zaista, ona, čar”, rekao je Aleksandar.

Nedaleko od staze poseban ugođaj nude ugostitelji. Zahvaljujući snijegu i brojnim gostima i oni trljaju ruke.
“Ovdje kod nas je pravi planinski ugođaj i mislim da nema boljeg okrijepljenja nakon skijanja doći ovdje malo opustiti se uz dobru uslugu, dobru hranu i vino”, rekao je Gordan Gambiroža iz Pansiona “Bijele vode”.

Ili jednostavno, da dođete i uživate u prirodnim ljepotama krajiške planine. Kojih ima napretek.

Na Mrakovici danas prava zimska idila. Ne morate biti striktno ljubitelj skijanja ili obožavalac dobre hrane i pića da bi ovdje imali šta da radite. Dovoljno je samo da dođete i šetate na ovom čistom planinskom vazduhu. Naša preporuka je da šetate ovim stepenicama koje vode do centralnog spomenika, ali dubite spremni da se dobro umorite jer im ih više od 200.

ATV BL