sladjan janjanin koblenz (1)Mladi prijedorski bokser Slađan Janjanin napravio je još jedan korak na svom „putu za Ameriku“.

Naime, 24-godišnji Prijedorčanin je u borbi koja je održana sinoć u njemačkom gradu Koblenzu, na sportskoj manifestaciji „Showtime“, u trećoj rundi nokautirao Halita Tanriverdija, boksera iz Turske koji živi u Njemačkoj, i koji je u karijeri imao 11 pobjeda i samo jedan poraz.

Novim, 15. trijumfom u karijeri u profi mečevima(14 pobjeda nokautom) Slađan je na dobrom putu da ostvari svoj san, a to su mečevi u u Sjedinjenim Američkim Državama, naročito u Las Vegasu, i ulazak među 10 najboljih svjetskih boraca u svojoj kategoriji.

-Zadovoljan sam pobjedom jer nisam imao mnogo informacija o protivniku. Nakon početnog „ispitivanja snaga“ pojačao sam svoj ritam i protivnika poslao u „carstvo snova“ u trećoj rundi, pa je sudija prekinuo meč – kaže „srednji“ od trojice braće Janjanin koji se bave ovom „plemenitom“ vještinom.

sladjan janjanin koblenz (5)Mladi Prijedorčanin je publiku „osvojio“ ne samo svojim kvalitetom i „srčanom borbom“, već i karakterističnim ulaskom u ring u stilu svog idola, Floyda Mayweathera.

-Posebno se zahvaljujem mom menadžeru Daliboru Banu, preduzeću Limikom i Miši Šormazu koji su moja podrška već duže vrijeme. Hvala i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću, Niskogradnji Marjanović, Nešković osiguranju i ostalim prijateljima koji me podržavaju u mojim bokserskim nastupima – dodao je Janjanin.

Saznajemo i da su njemački bokserski promoteri, koji su prisustvovali meču, bili oduševljeni viđenim, pa su na Slađanovu adresu odmah nakon borbe poslali ponudu za novi meč.

-Kada će to biti i ko će biti protivnik još uvijek je rano govoriti. Ja sam spreman, naporno i kvalitetno treniram i jedva čekam nove izazove – dodao je Janjanin.

Nakon nedavne borbe i trijumfa u Keniji, Slađan se i ovaj put potrudio da na najbolji način reprezentuje kako sebe, boksersku porodicu Janjanin, tako i grad Prijedor, Republiku Srpsku i BiH u Njemačkoj.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin

sladjan janjanin koblenz (2) sladjan janjanin koblenz (6) sladjan janjanin koblenz (3) sladjan janjanin koblenz (4)