djeciji vrtic radost (1)Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prijedor preduzela je sve odgovarajuće mjere radi sprečavanja daljeg širenja oboljenja u narodu poznatog kao “gliste” u Dječijem vrtiću “Radost” u Prijedoru.

“Te mjere se odnose na pojačanu dezinfekciju prostorija gdje djeca borave, toaleta i igračaka, kao i preporuci da djeca iz grupa gdje ima oboljenja budu primljena u vrtić nakon tri negativna nalaza na crijevne parazite”, saopšteno je danas iz ove službe.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Prijedor preporučila je da nalaze na crijevne parazite urade i vaspitačice u grupama u kojima je došlo do pojave oboljenja.

“Djeca koja su oboljela od crijevnih parazita treba da se jave pedijatru i nastave liječenje”, navedeno je u saopštenju.

Mališani iz više jasličkih i vrtićkih grupa u centralnom objektu Dječijeg vrtića “Radost” ne pohađaju ovu predškolsku ustanovu dok se ne sprovedu preporučene mjere, dok vaspitne grupe u kojima nema prijavljenih oboljenja u obdanište idu redovno.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com