eltatv-porodica kantarMara i Radislav Kantar iz Ljubije kod Prijedora žive u alternativnom smještaju. Stalna mjesečna primanja nemaju. Žive, ili bolje rečeno, jedva preživljavaju radeći sezonske poslove.

Najveći problem im je 23-godišnji sin Dragan, kojem je prije godinu dana dijagnostifikovana Kronova bolest. Njegovo stanje se pogoršava iz dana u dan, jer Radislav i Mara nemaju novca za Draganovo liječenje.

– To je sušenje i sužavanje crijeva. Treba mu dijetalna hrana, a mi nismo u mogunosti da mu to priuštimo, priča Radislav Kantar.

Kako bi Draganu omogućili odgovarajuće liječenje, Mara i Radislav primorani su da čak prodaju namještaj iz kuće. To je jedino što imaju. Mara, koja je Draganu maćeha, tvrdi da ne može posmatrati kako se on pati. Nemoćna je da bilo šta uradi.

– Na svu muku i nesreću imamo dijete koje je oboljelo od Kronove bolesti. Voljela bi da se njemu pomoge, a nama manje-više. Sve troje smo nezaposleni. On je danas, sticajem okolnosti odsutan. Vadi nalaze. Treba da ide na ma kliniku na liječenje. Ako nam narod pomogne, a ako ne pomogne, totalno smo uništeni, kaže Mira.

Sve bi bilo lakše, priča Mara, da je ona barem zdrava. Još prije 10 godina otkriven joj je tumor ispod jetre i od tada, zbog nedostatka finansija, nije išla kod doktora. Mara ima i zagnojeni ben na vratu, koji joj stvara ogromne zdravstvene probleme. Svjesna je njegove opasnosti, ali novca za liječenje nema.

Porodica Kantar živi u alternativnom smještaju, u stanu od 40 metara kvadratnih. Socijalnih primanja nemaju, pa se često dešava da nemaju šta da jedu. Ponavljaju da im je liječenje sina Dragana za sada najbitnije.

Zato mole sve ljude dobre volje da im pomognu koliko su u mogućnosti. Svi koji su zainteresovani da pruže pomoć ovoj izuzetno siromašnoj porodici mogu se obratiti na broj telefona koji je ispisan na ekranu ili uplatiti novčana sredstva na ove brojeve žiro-računa.

ELTA TV