skupstina-pavic-zajednice etaznih vlasnikaGradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je sugrađane, koji su vlasnici stanova ili poslovnih prostora u stambenim zgradama, da uredno izmiruju svoje obaveze iz Zakona o održavanju zgrada.

“Stanovi su privatizovani i nema više razlike između nebodera u centru grada i privatne kuće u Omarskoj. Očekivati da je grad dužan ulagati u održavanje nebodera značilo bi da je dužan ulagati i u održavanje bilo koje privatne kuće”, rekao je Pavić.

On je ocijenio da je takvo očekivanje pojedinih vlasnika stanova i poslovnih prostora “klasičan ostatak socijalističke svijesti”.

“Iako lično nisam bio za to, 1992. godine opredijelili smo se za kapitalizam. To znači da je imovina privatna i da nema razlike između zgrada i kuća, kao što je nekada bilo kada zgrade nisu bile privatna imovina i kada su postojali fondovi iz kojih se ulagalo u njihovo održavanje”, rekao je Pavić.

On je dodao se iz Gradske uprave može pomoći u specifičnim situacijama, ali da je zakon predvidio i investiciona i kapitalna ulaganja posredstvom redovnih uplata zajednicama etažnih vlasnika.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com