mira-pehar (1)Rukometašice Mire na najljepši način završile su prvenstvo Premijer lige BiH, u kojem su kolo prije kraja osvojile prvu titulu šampiona, a posljednji 22. meč, umjesto u Bijeljini, protiv „fenjeraša“ Radnika, odigrale su u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru.

Mira je naravno slavila ubjedljivo sa 37:21(19:10). Bila je to njena 17 pobjeda, uz dva remija i tri poraza, ukupnom gol-razlikom 676:525 i 53 osvojena boda.

Korektnost dva kluba iz Republike Srpske je za svaku pohvalu, jer rival iz Semberije prihvatio je da dođe u grad na Sani, a domaćin se odužio snoseći troškove organizacije utakmice, s obzirom da je na svom terenu bio gost. Stoga bi neupućeni kada bi pogledali semafor pomislili da li je moguće da izabranice trener Darka Gligorevića gube. Međutim, prethodnih 11 duela na domaćem terenu riješile su usvoju korist.

mira-pehar (2)-Iza nas su ostale četiri godine napornih treninga, odricanja i prolivenog znoja. Taj rad, poslije tri uzastopne vicešampionske titule, kao i svaki, ako mu se priđe sa maksimalnim zalaganjem, urodio je plodom. Zasluženo smo prve u premijerligaškoj konkurenciji, a preostaje da još pokušamo da stignemo do „duple krune“. Prošle godine bile smo u finalu Kupa BiH a sada nam se pruža prilika da pred našim vjernim navijačima, koji su nam pružali podršku, pošto je završni turnir u Prijedoru, podignemo još jedan trofej – rekla je najbolja igračica Prijedorčanki Milica Vlahović.

U ime Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji, što je pomalo začuđujuće nije obezbjedio medalje za šampionke, član Izvršnog odbora Aleksandar Miljuš uručio je pobjednički prelazni pehar namijenjen prvaku, kao i onaj u trajno vlasništvo, golmanu Eni Briševac, a potom je uslijedilo veliko slavlje istinskih sportskih heroina Prijedora, za primjer ostalima, kako se, većinom sa sopstvenim igračkim kadrom, a i sa ne mnogo ulaganja, može stići do velikih dometa.

Radnik-Mira 21:37(10:19)

Dvorana „Mladost“ Prijedor
Gledalaca: 200
Sudije: Obrenko Miljković (Bijeljina) i Duško Ristanić (Brčko)
Sedmerci: Radnik 1(1), Mira 5(3)
Isključenja: Radnik 6 minuta, Mira 2 minuta.

RADNIK:
Draganić, Kecman, Stevanović, A.Bogdanović 5, M.Bogdanović 2, Maksimović-5 odbrana, Janjić 12, Bošnjak 2, Letić-6 odbrana, Živanić

MIRA:
E.Briševac-3 odbrane, J.Briševac, Karačić 6, Ivetić 5, Damjanović, Suvajac 1, Jevtić, Kararić 2, Tintor 3, Dojčinović 1, Vlahović 10, Bašanović 5, Sladaković 1, Mutić, Došen 3, Gligorević-15 odbrana

N. Đerić