vesti-marjanoviciDvanaestočlanoj porodici Mire Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora, radnici Elektrodistribucije isključili su struju zbog duga od 9.000 KM, iako jedva sastavljaju kraj s krajem za ono najosnovnije. Novac nemaju gde da zarade, osim u sve ređim nadnicama. Država traži svoje i dug ne toleriše, a siromašnima kako bude. Da sve bude još teže, u Prijedor je stigao poplavni talas, pa problema ima na sve strane.

– Ne znamo šta ćemo, ni kako ćemo. Ponekad, čini mi se, najradije bih se obesila, ali time ne bi rešila probleme, ostali bi porodici, a pre svega deci što nikako ne želim. Oni nisu ništa krivi. Najgore mi je zbog njih. Od 200 maraka dečjeg dodatka ne mogu ništa, da gledam u njih nestalo bi. Mogu samo da kupim koju vreću brašna, soli, pirinča i makarona. To je najjeftinije i to jedino i jedemo – jada se Mira.

Istina, talas nije stigao do njihovog sela, ali Marjanovići i bez toga imaju mnogo teškoća koje sami ne mogu da reše. Deca rastu i troškovi se povećavaju. Nedaće ove porodice povećale su se i pogoršanjem Mirinog zdravlja.

– Dva puta sam završila u Hitnoj pomoći zbog preniskog krvnog pritiska. Lekari mi kažu da bi trebalo da uradim detaljne analize kako bi utvrdili zbog čega patim od tako niskog pritiska. A znam da sve nalaze kod doktora moram da platim. Naravno, nemam čime i tu se sva priča o mom zdravlju završava. Nesreća je nagrnula sa svih strana i druge porodice. Sami ne možemo da izađemo na kraj sa njom – ističe Mira s nadom da će neko od ljudi dobre volje moći ponovo da im pomogne da reše bar deo problema.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com