omladina-akcija-cetvrtak (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić obišao je tri lokacije na kojima oko 300 mladih čisti poplavljena domaćinstva od kabastog otpada.

Pavić se nada da će većina kabastog otpada biti odvezena do kraja dana da bi omladina bila raspoređena na druge poslove, ako bude potrebe.

Prema njegovim riječima, iako je prije dva dana odvezeno oko 1.500 kubika kabastog otpada, omladina i danas ima pune ruke posla.

Pavić je istakao da je omladina i ovaj put pokazala da voli svoj grad i da želi pomoći. “Solidarnost mladih je najvrednije što smo izvukli iz nesreće koja je zadesila naš grad”, rekao je Pavić.

U čišćenje grada uključeni su i komunalno preduzeće iz Prijedora, kao i nekoliko privatnih firmi koje su pritekle u pomoć.

omladina-akcija-cetvrtak (2)Pavić je istakao da je dovoljan samo jedan poziv da se ljudi odazovu i da to potvrđuje da građani saosjećaju sa poplavljenima.

Predsjednik Omladinskog savjeta Prijedora Svetozar Vučkovac kaže da je omladina ponovo raspoređena na tri punkta – u Raškovcu, Tukovima i Gomjenici, gdje pomažu građanima u sanaciji štete.

On je rekao da će omladina, nakon ove akcije, i dalje biti na raspolaganju gradskim vlastima u pružanju pomoći građanima da saniraju štete od poplave.

SRNA