bombaPolicijski službenici CJB Prijedor, su 11.11.2015. godine na osnovu preduzimanja operativno taktičkih mjera i radnji došli do operativne informacije da je lice B.Đ. (1974) iz Novog Grada počinilac krivičnog djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Naime, izvršenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenim, policijski službenici su utvrdili da je krivično djelo počinjeno 21.07.2015. godine oko 22,50 časova, u mjestu Budimić Japra, opština Oštra Luka.

Osumnjičeni je sa svog mobilnog telefona u navedeno vrijeme pozvao dežurnu službu Policijske stanice Oštra Luka, kojom prilikom je lažno prijavio da je postavljena bomba u crkvenom dvorištu u Budimić Japri, u vrijeme dok se održavao tradicionalni narodni zbor, gdje je bio prisutan veliki broj građana. Policijski službenici su od osumnjičenog oduzeli mobilni telefon, nosač SIM kartice, kao i druge predmete koji će se dalje koristiti kao dokazi u krivičnom postupku protiv njega.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv navedenog lica.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija