zlatko jelisavacDolazak Zlatka Jelisavca na mjesto šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Rudar Prijedor umjesto Borisa Gavrana pozitivno se odrazio na situaciju u klubu, ali i takmičarski segment jer su „rudari“ ugledali put spasa i vratili se u borbu za opstanak u Premijer ligi BiH.

U dve utakmice koliko je sastavljao ekipu zeleno-crnih Jelisavac je osvojio četiri boda sa ekipom koja po Gavranu „nije imala kvalitet“, pobijeđen je Željezničar u Prijedoru (1:0), a protiv Veleža u Mostaru bilo je 0:0. Zanimljivo je da Prijedorčani u te dvije utakmice nisu primili golove što je još jedan ohrabrujući segment.
Poslije boda osvojenog u Vrapčićima šef stručnog štaba Rudar Prijedora bio je zadovoljan, mada ostaje žal za propuštenim prilikama, pogotovo u prvih 45 minuta.

-Dobro smo otvorili utakmicu, u prvih 15 minuta imali smo tri odlične prilike, golman domaćih Adnan Bobić spriječio je Sinišu Radoju i Zorana Milutinovića, a šut Filipa Arežine je izblokiran. Dobro smo stajali do odmora, uz još jednu povoljnu poziciju, a u nastavku Mostarci su imali period dobre igre od 55. do 70. minuta. Ipak, naši momci su u finišu pokazali karakter i borbenom igrom osvojili smo veliki boda – istakao je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

U sljedećem kolu, za desetak dana Rudar Prijedor će gostovati u Doboju kod Kaknja protiv zahuktale i euforične Mladosti. Biće to duel 16. kola, a na otvaranju jesenje sezone u Prijedoru „rudari“ su bili ubjedljivi (3:0) protiv debitanta u eliti BiH. Osim toga biće ovo i sudar dva šampiona entitetskih liga, Republike Srpske i Federacije BiH.

Do kraja jeseni u Premijer ligi BiH, a nakon susreta sa Mladosti (DK) Prijedorčani će dočekati još tuzlansku Slobodu i ići u goste Olimpiku u Sarajevo.

Sportlive.ba