marko pavic-objedinjenje izboraPredsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS podržava izbore bilo vanredne na svim nivoima, bilo objedinjene lokalne i opšte.

“Stav DNS-a o izborima je da ih treba objediniti da ne bismo svake druge godine imali izbore”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je istakao da iduće godine na nivou BiH i Republike Srpske treba obaviti mnogo važnih aktivnosti koje bi lokalni izbori vjerovatno poremetili.

“/Izbori bi poremetili/ mnogo toga što bi trebalo uraditi u sprovođenju /Reformske/ agende na nivou BiH koju smo prihvatili”, naglasio je Pavić, koji je i gradonačelnik Prijedora.

Prema njegovim riječima, većina prijedloga je za to da mandat načelnika opština i odbornika bude produžen do isteka mandata na republičkom i na nivou BiH, tako da 2018. godine budu zajednički izbori, i opšti i lokalni.

On je rekao da bi lično volio da se ne produžavaju, da se završi mandat u lokalnim zajednicama, ali to usvaja parlament BiH.

U obraćanju lokalnom parlamentu, Pavić je danas prethodno rekao da “lokalni izbori vjerovatno neće biti održani iduće godine”.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com