spartanci uspjesni u hrvatskoj (1)Proteklog vikenda u organizaciji Taekwondo kluba „Vukovi“ iz Nove Gradiške (Hrvatska), održan je turnir međunarodnog karaktera u dvije discipline KUP i OPEN na kojim je nastupilo 270 takmičara.

Prijedorski „Spartakus“ je nastupio su sa sedam takmičara i osvojio isto toliko medalja, pet zlatnih i dvije srebrne, što je bilo dovoljno da zauzmu ekipno prvo mjesto.

Zlatne medalje osvojili su: David Velaula, Miloš Grujić, Stefan Stojnić, Milica Pančić, Olivera Švraka, dok su srebrne osvojili Milica Marmat i Mario Stević.

Olivera Švraka je prograšena za najbolju takmičrku u disciplini Open.

Iza „Spartanaca“ na ovom takmičenju ostali su „Jasterebovi“, „Tigrovi“, „Panteri“…

spartanci uspjesni u hrvatskoj (2)-Ovo je fantastičan rezultat za naš klub i taekwondo sport u gradu Prijedoru i Republici Srpskoj, jer smo bili jedini predstavnici RS na ovom takmičenju. Naši mladi članovi su pokazali da su u prethodnom periodu vrijedno radili i pripremali se. David Velaula je još jednom pokazao veliko umijeće pravog borca i na najbolji način dokazao da je najbolji mladi tekvondoista u gradu Prijedoru, on je budućnost tekvondo sporta Republike Srpske, siguran sam da se radi o budućem „olimpijcu“ – rekao je Stevica Dronjak, strateg „Spartakusa“ i zahvalio se svim svojim takmičarima na izuzetnom rezultatu.

On je dodao i to da su njegovi borci svaku borbu trijumfovali sa ubjedljivom razlikom, u nekim borbama je bilo i preko 20 poena razlike.

-Mladi Prijedorčani nisu izgubili nijednu borbu, a dvije srebrne medalje su rezultat međusobnih finalnih mečeva takmičara „Spartakusa“ u kojima je neko morao da izgubi – istakao je Dronjak.

spartanci uspjesni u hrvatskoj (3)MEĐU TAKMIČARIMA SPARTAKA BILO I POČETNIKA

Mario Stević, koji je osvojio srebrnu medalju na ovom takmičenju je imao svoj prvi nastup, u finalu je izgubio od Miloša Grujića, isto je bilo i u ženskom finalu između Milice Marmat i Olivere Švraka.

Olivera Švraka je na ovom takmičenju imala pravi bum, aktivirala je svoju formu u najboljem momentu, u polufinalnom meču je pobjedila takmičarku koja trenira 5 godina a Olivera vježba svega godinu dana.

Trener Spartaka je naglasio i to da je Milica Pančić osvojila četvrtu zlatnu medalju za redom što je fantastičan rezultat te dodao da je Stefan Stojnić, takmičar sa najviše iskustva, napokon imao sportske sreće i došao do svog prvog zlatnog priznanja.

spartanci uspjesni u hrvatskoj (4)Miloš Grujić dominirao je u konkurenciji mladih kadeta, a prvu borbu završio je nokautom u drugoj rundi.

Pred Prijedorčanima je već sljedećeg vikenda u Bijeljini naredno takmičenje a zatim slijedi nastup u Pančevu krajem novembra.

Tekst i foto – Taekwondo klub „Spartakus“/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com