ljubic-omarskaOmarska je zabilježila još jednu blistavu pobjedu i zadržala lidersku poziciju na tabeli. Savladan je Ljubić u Prnjavoru sa 4:2.

Susret je odigran po kišovitom i hladnom vremenu, pa se na stadionu skupilo tek pedesetak gledalaca, s tim da je tridesetak bilo iz Omarske, a igrači su i ovaj put imali podršku brutalne gerile.

Osim sa protivnikom, Omarska se izborila i sa mnogobrojnim pehovima. Uz ranije kažnjene Begovića, Nemanju Niševića i Maleševića, na utakmicu u Prnjavor nije putovao ni golman Jokić Mladen zbog prehlade i visoke temperature, pa je na gol stao Romanić Bojan, momak za sve zadatke, koji je i ovaj posao odlično odradio. Hrvaćanin Mišo je pokušao igrati, ali je i on zbog problema sa ložom morao napustiti igru već u dvadesetom minutu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Omarska je od 20. preuzela inicijativu i do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom na polovini Ljubića. I pored inicijative Omarska u prvom dijelu nije uspjela stvoriti ozbiljniju šansu,a sa druge strane Ljubić je u 31.minutu odigrao jednu preciznu akciju koju je nakon centaršuta sa lijeve strane golom završio Segić Danko, te se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom Ljubića 1:0.

Međutim, vidjelo se da je Omarska spremnija i kvalitetnija ekipa u ovom trenutku, te da imamo priliku doći do povoljnog rezultata.

U drugom poluvremenu viđen je vatromet golova. Već u 47. minutu Romanić Dejan je ušao u šesnaesterac, te je preciznim pasom pronašao Romanić Darku na drugoj stativi. Darko je smjestio loptu u mrežu Radulovića za izjednačenje. Nakon toga, smo imali tri sjajne prilike da u potpunosti preokrenemo rezultat, ali su redom mašili Anđić, Jaćimović i Krecelj. Sa druge strane domaći su imali jednu stopotnu šansu, kada je njihov napadač bio oči u oči sa Bojanom Romanićem, ali je Bojan bio uspješniji.

Za promašaje smo kažnjeni u 65.minutu. Nakon jednog bezazlenog centaršuta lopta je u ruku pogodila Nišević Dejana. Sudija Ajder je pokazao na penal, a siguran izvođač je bio Žižak i ponovo doveo domaćina u vođstvo.

Međutim, još jednom su fudbaleri Omarske pokazali karakter, te nisu klonuli duhom i posle tog pogotka su zaigrali još bolje, a postalo je očigledno da igračima Ljubića ponestaje snage. Otpor domaćih je konačno slomljen u periodu od 78-85 minute. U 78. minutu Jaćimović je bio sam pred golmanom, ali dosta ukoso. Ipak, uspio ga je lukavo savladati i donijeti novo izjednačenje. Samo dva minuta kasnije filigranska akcija Grahovac – Višić – Panić – Krecelj koju ovaj poslednji završava pogotkom iz srca šesnaestrca. Susret je defintivno odlučen u 85. minutu. Jaćimović je ponovo bio sam pred Radulovićem, šutirao, golman je odbranio njegov udarac, ali se lopta odbila do Grahovca koji ju je pospremio u mrežu za konačnih 4:2. Do kraja susreta domaćiin je uspio pogoditi stativu, ali nije imao snage za rezultatski povratak u meč.
Još jedno dobro izdanje Omarske i zadržana liderska pozicija. U derbiju kola Sloga je u Doboju savladala Slogu iz Srpca sa 4-1, tako da je sada prvi pratilac Omarske Sloga iz Doboja koja zaostaje 3 boda, a Sloga iz Srpca je pala na treće mjesto sa 4 boda zaostatka.

Sledeće nedjelje u Omarsku dolazi Ozren. U ekipu se vraćaju Begović i Malešević, a zbog kartona neće biti Nišević Dejana i Hrvaćanina. Imajući u vidu formu i pristup treninzima Ozren nema šta da traži sledeće nedjelje. Ljubić sledeće nedjelje gostuje u Kozarskoj Dubici.

Na kraju, sve pohvale domaćinu za fer i sportsku igru, te za doček gostujuće ekipe.

Prnjavor: Ljubić – Omarska 2-4

1:0-Segić ’31
1:1-Romanić Darko ’47
2:1-Žižak Boris ’65 (penal)
2:2-Jaćimović ’78
2:3-Krecelj ’80
2:4-Grahovac ’85

Gledalaca: 50
Sudija: Vanja Ajder (Banjaluka) 7
Žuti kartoni: Ćirković, Žižak B., Žižak A., Vasić (Ljubić), Hrvaćanin, Panić, Nišević Dejan (Omarska)

Ljubić:
Radulović 5, Prodanović 5,5, Žižak Boris 9, Segić 6,5, Deket 6, Žižak Aleksandar 6, Ćirković 5,5, Kovačević 5, Vasić 5, Petrović 5,5, Balaban 5
Trener: Kostrašević Goran

Omarska:
Romanić Bojan 7, Višić 7 (Rosić -), Anđić 7, Zdjelar 7, Nišević Dejan 7, Grahovac 7,5, Krecelj 8, Romanić Darko 7,5, Jaćimović 8, Hrvaćanin – (Romanić Dejan 7), Panić 7 (Stanojević -)
Trener: Vuleta Milenko

FK Omarska