prijedor-konjuh-jesen-izvjestaj (1)Da nedavni boravak selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na utakmici rukometaša Prijedora nije bio slučajan, dokaz je najnoviji širi spisak igrača na koje se računa na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2017. godine čiji domaćin je Francuska.

Među 28 igrača čija imena su na spisku, po prvi put su se našla i dvojica igrača Rukometnog kluba Prijedor što je veliko priznanje za ekipu koju sa klupe predvodi trener Bojan Unčanin.

Radi se o Goranu Daničiću koji već nekoliko sezona nosi dres premijerligaša iz grada na Sani te Deanu Šešiću, mladiću koji je ljetos stigao u Prijedor iz banjalučkog Borca.

Osim njih dvojice, na spisku se nalaze Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Adnan Šabanović, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Nikola Prce, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Tarabochia, Stefan Janković, Duško Čelica, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Damir Efendić, Haris Begić, Vladan Lončar, Damir Halilković, Elmir Građan i Anes Bečić.

Najbolji rukometaši BiH okupiće se 30. oktobra, a prvi meč kvalifikacija igra se protiv Slovačke 4. novembra u Tuzli.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com