radionice prijedor-buzim (1)Proteklog vikenda Prijedor su posjetili omladinci iz Bužima koji su sa mladima iz našeg grada na zajedničkoj radionici razgovarali o ljudskim pravima i predrasudama, razmjenjivali iskustva, učili jedni od drugih, družili se i razgovarali o planovima za dalji zajednički rad.

Pored toga mladi su razgledali grad, posjetili pravoslavnu i katoličku crkvu u centru grada, Zagradsku džamiju, te kuću porodice Stojanović.

Radionica je održana u prostorijama mjesne zajednice Raškovac, a nakon radionice organizovan je zajednički ručak.

radionice prijedor-buzim (2)Ovo je bio drugi susret mladih iz dva grada, a onaj prvi je nedavno organizovan u Bužimu, pri čemu su svi Prijedorčani imali priliku posjetiti i Stari grad, tvrđavu, kao i gradsku džamiju.

Radionicu u gradu na Sani su vodili Haris Isaković i Tijana Grujičić, koji su svoja znanja sa Mirovnog kampa Centra za izgradnju mira iz Sanskog Mosta prenijeli na mlade ljude iz Bužima i Prijedora.

Jako je bitno napomenuti da su mladi koji su posjetili Bužim, prvi put bili u toj opštini, kao i mladi ljudi iz Bužima koji su prvi put bili u Prijedoru, što sve ukupno daje dodatni značaj i motiv za rad ovih mladih ljudi.

Učesnici iz oba grada sa ovih radionica otišli su obogaćeni novim iskustvom, putovanjem u drugu sredinu i novim prijateljima

Podršku ovom susretu dala je i omladinska organizacija „Čisto srce“ iz Prijedora, kao i „No hate tim“ iz Bužima.

Tekst i foto – Mile Vujasin/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

radionice prijedor-buzim (3)