blic-nikola dunovic-treci rodjendan (1)Nikola Dunović, sin Jelene Trikić, koja je odbila lečenje citostaticima da bi donela na svet zdravu bebu, u Prijedoru je proslavio treći rođendan.

Nikola često gleda majčinu sliku i drži je u rukama. U crkvi joj pali sveće, kao i na groblju u Drvaru, kada ode u posetu Trikićima, Jeleninim roditeljima. Zna da je majka na nebu i da ga odozgo čuva i gleda. A on, prepun interesovanja za sve oko sebe, radoznalo uvek nešto pita i traži odgovore.

– On je bistar, pametan dečak – kaže s ponosom tetka Sanja, koja ga je podigla kao vlastito dete.

Sa godinu i po dana Nikola je počeo da priča i hoda, a danas nema mnogo mira. Aktivan je i živahan i obožava drugu decu. Sa tri godine, osim dečjih igara i skakutanja po dvorištu, Nikola obožava bojanke i olovke u boji.

Očaran je crtanjem, ali i crtaćima, koje često gleda. Nikola je i ovoga puta za rođendan dobio mnoštvo igračaka, ali je iskoristio divan dan i za odlazak u igraonicu.

Nikolina majka Jelena umrla je 40 dana nakon porođaja.

Odluka žene koja je fascinirala svet, jer je rešila da se ne leči da bi rodila zdravo dete, i danas se sa divljenjem prepričava.

blic-nikola dunovic-treci rodjendan (2)Njen muž Goran Dunović kaže da su se, bez obzira na tugu zbog gubitka Jelene, uvek u kući trudili da obeleže sve praznike upravo zbog dečaka, koji majku nije ni upamtio. U kući čuvaju sve novinske članke, sve detalje koji su vezani za Nikolino rođenje i za Majku hrabrost. Kažu da to čuvaju za Nikolu, jer je još mali da razume šta se dogodilo, ali će vremenom želeti da zna koliko je posebna i hrabra bila njegova mama Jelena.

I Trikići i Dunovići se slažu u jednom – da će svu ljubav koju imaju pružiti malom, plavokosom dečaku, krupnih očiju i prelepog osmeha.

Bez obzira na to što raste bez majke, Nikola izrasta u zdravog, pametnog i prelepog dečaka. Na ulici ga svi prepoznaju po širokom osmehu, a tata Goran, bake, dede, tetke i sestričine se trude da mu nadoknade to što odrasta bez majke.

Malom Nikoli detinjstvo će ulepšati i sestra Vedrana, koja je rođena pre dva meseca. Otac Goran se nedavno oženio drugi put.

Jelena ušla u legendu

Jelena Trikić, koju su mediji ne bez razloga prozvali Majka hrabrost, preminula je 18. novembra u UKC Banjaluka od zloćudnog tumora na mozgu. Sahranjena je u rodnom Drvaru na groblju Spasovina. Tada tridesetdvogodišnja žena ušla je u legendu hrabrom odlukom da rodi sina i zbog toga prekine lečenje opasnog tumora.

EuroBlic