pokazna vjezba-zemljotres (1)Učesnici vojnih i civilnih struktura u prijedorskoj kasarni “Žarko Zgonjanin”, njih oko stotinu, izvelo je danas pokaznu vježbu pomoći civilnim strukturama u slučaju zemljotresa, u organizaciji Oružanih snaga BiH i Gradskog štaba za vanredne situacije Prijedor.

Komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general-major Dragan Vuković rekao je da su ovakve vježbe jedna od redovnih aktivnosti uvježbavanja vojnih jedinica da zajedno sa civilnim strukturama pruže pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda.

“Poučeni iskustvom iz prošlogodišnjih poplava, širom BiH radili smo pokazne vježbe jer želimo da stvorimo zajedničku pretpostavku da ograničenim resursima kojima svi raspolažemo možemo zajedno da upravljamo i da ostvarimo dosta toga na terenu”, rekao je Vuković novinarima u Prijedoru.

pokazna vjezba-zemljotres (2)Komandant Prvog bataljona Šeste pješadijske brigade major Savo Vidaković naveo je da su vojne i civilne strukture zajedno duže vrijeme pripremale da pokažu sinhronizaciju, saradnju i sadejstvo.

“Moja ocjena je da je to vrlo dobro izvedeno i da je akcija koordinisana. Ovo može biti jedan od pokazatelja da imamo osposobljene i pripremljene ljude i materijalno-tehnička sredstva za upotrebu u ovakvim i sličnim situacijama”, naveo je Vidaković.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković čestitao je svim učesnicima vježbe u ime gradonačelnika Prijedora kao komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Vježba je pokazala da su i civilne i vojne strukture na visini zadatka, kao što su bile i lani u poplavama, i mislim da se građani mogu osjećati sigurnije u slučaju potencijalne vanredne opasnosti”, dodao je Đaković.

Osim pripadnika Oružanih snaga BiH i Gradskog štaba za vanredne situacije Prijedor, u vježbi su učestvovali i prijedorski vatrogasci, Crveni krst, Dom zdravlja, bolnica i Centar javne bezbjednosti.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pokazna vjezba-zemljotres (3) pokazna vjezba-zemljotres (4) pokazna vjezba-zemljotres (5) pokazna vjezba-zemljotres (6) pokazna vjezba-zemljotres (7) pokazna vjezba-zemljotres (8) pokazna vjezba-zemljotres (9) pokazna vjezba-zemljotres (10) pokazna vjezba-zemljotres (11) pokazna vjezba-zemljotres (12)