poplave-stanje 18majVoda u Prijedoru nije za piće i može se koristiti samo kao tehnička voda odnosno za sanitarne potrebe, saopšteno je iz preduzeća “Vodovod”.

U saopštenju se naglašava da su obezbijeđene cisterne sa pitkom vodom i to na Urijama kod Osnovne škole “Petar Kočić”, na Pećanima kod mosta, u Kozarcu kod škole i u Gašića naselju kod igrališta u ulici Petra Kočića.

Poplave u Prijedoru potopile su vodovodne i elektro objekte na svim izvorištima vode zbog čega je prekinuto vodosnabdjevanje čitavog grada.

“Sinoć između 18.00 i 20.00 časova stekli su se uslovi da se uključe tri bunara sa ukupnim kapacitetom od 180 litara u sekundi što čini polovinu potreba za normalnim vodosnabdijevanjem”, navodi se u saopštenju.

U prvoj visinskoj zoni snabdjevanje se vrši sa nedovoljnom količinom vode i pritisak je vrlo slab, tako da u stambenim zgradama vodu imaju potrošači samo na nižim spratovima.

“Ovim putem molimo sugrađane da pomognu svojim komšijama na višim spratovima”, apeluju iz “Vodovoda”.

U drugoj visinskoj zoni vodosnabdijevanje je normalnije i većina potrošača ima normalan pritisak. Takođe Hambarine i okolna naselja imaju normalno vodosnabdjevanje.

Trenutno, bez vode su dio prema LJubiji i Kozarcu. Sve ekipe vodovoda bez prestanka rade na normalizaciji vodosnabdjevanja i obezbjeđivanja vode za sve potrošače.
SRNA