sutra nema skole-kuce pod vodom (2)U Prijedoru sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Marko Pavić nakon jutrošnje sjednice gradskog kriznog štaba.

“Odluku da škole sutra ne rade donio je štab za vanredne situacije, a u toku sutrašnjeg dana odlučićemo kako će biti prekosutra”, rekao je Pavić.

On je naveo da je vodostaj Sane opao sa jučerašnjih 550 na 490 centimetara, ali da je i dalje 30 centimetara viši od tačke na kojoj se proglašava vanredno stanje.

“Isti broj kuća je pod vodom, blizu 5.000, jer se voda iz kuća, dvorišta i ulica još nije povukla”, kazao je Pavić.

sutra nema skole-kuce pod vodom (1)On je najavio da će osim komisija za procjene šteta na objektima i šteta na poljoprivrednim usjevima sutra biti osnovane još neke komisije, ali da ta tijela neće početi raditi dok se voda ne povuče.

“U Sportskoj dvorani `Mladost` zbrinuto je 14 lica, a svi ostali koji su evakuisani smjestili su se kod rodbine ili prijatelja. Nastavljamo danas podjelu hrane, vode i lijekova, a uskoro ćemo početi prokopavanje kanala u Gomjenici i Tukovima”, rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, neprohodni su putevi prema Sanskom Mostu i Novom Gradu, kao i brojne ulice u poplavljenim naseljima, a bez struje su i dalje dijelovi Raškovca, brezičana, Rasavaca, Zecova i Gomjenice.

“Zahvaljujem se volonterima i omladini koji bezrezervno pružaju podršku građanima koji su pokazali strpljenje, upornost i želju da odbrane živote i imovinu. I ekipa iz Slovenije je na terenu i odlično suobučeni i opremljeni”, kazao je Pavić.

Voda u Prijedoru nije za piće i može se koristiti samo za sanitarne potrebe, a šest cisterni snabdijeva građane pitkom vodom na četiri punkta.

SRNA