fk omarska 2015-16Fudbaleri Omarske, poslije pet odigranih kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad. Odigrali su ih, u pravom smislu tih riječi, bez greške, a jedina su ekipa iz obje drugoligaške grupe sa maksimalnim učinkom. Imaju svih pet trijumfa, iako su tri utakmice odigrali u gostima.

-Dobro smo se pripremali ovog ljeta. Većina igrača je dugo na okupu, dobro se poznajemo, a mlade snage, koje pažljivo „selektira“ za prvi tim trener Milenko Vuleta odlično se uklapaju. Uz pomoć sponzora i prijatelja, kao i grada Prijedora, klub je uložio sredstva u gradnju tribine. Osjećamo potrebu da se na najbolji način odužimo našim vjernim navijačima. Prošle sezone bili smo na kraju treći, a uvijek treba težiti ka većim ciljevima – kaže jedan od najboljih igrača Vedran Panić.

„Pana“, kako ga oslovljavaju saigrači, svojom lucidnošću na terenu, sjajnim prodorima, majstorskim asistencijama i golovima u stanju je da riješi pitanje pobjednika, što nerijetko čini. Vrijedi napomenuti da je mreža golmana Nikole Begovića ostala netaknuta u posljednjih 417 minuta. Omarščani u nedjelju u 16 časova dočekuju bivšeg prvoligaša, dobojsku Slogu, koja je na trećoj poziciji sa tri boda manje.

-Očekuje nas najteži ispit do sada. Sastav, koji vodi trener Mitar Lukić, igra čvrsto u odbrani, što ilustruje podatak da je, kao i mi, primio samo tri gola. Sigurno je da će to biti pravi derbi kola i da neće kvalitetom iznevjeriti ljubitelje fudbala koji dođu na naš stadion. Uz poštovanje protivnika, svjesni smo da moramo biti maksimalno motivisani, ali i strpljivi. Samo tako možemo preći i ovu prepreku i nastaviti pobjedonosnu seriju – naglasio je Panić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska