policija-autoDragan Stupar, krim-inspektor CJB Prijedor, radeći na tajnom zadatku, slupao je u četvrtak službeni pasat na kojem su bile italijanske registarske oznake!

Iz CJB Prijedor, na pitanje odakle nepripadajuće registarske oznake na automobilu MUP-a RS, kazali su da je pasat korišten u posebnim istražnim radnjama, kako ne bi bio “sumnjiv”, s obzirom na to da su, kako rekoše, automobili MUP-a RS prepoznatljivi?!

“Nezavisne”, istražujući porijeklo registarskih tablica, otkrile su da one potiču iz Italije pa se postavlja pitanje odakle one u CJB Prijedor?

Izvor “Nezavisnih”, blizak CJB Prijedor, objasnio je da su osim Stupara, koji je u trenutku nezgode vozio MUP-ov pasat, učestvovali još i Milica Š. iz Prijedora, koja je vozila sitroen C3, te golf 3, koji je bio parkiran u ulici.

Policija je obavila uviđaj, ali ova informacija od strane CJB Prijedor nije saopštena javnosti.
Marija Matić, portparol prijedorskog CJB, potvrdila je u petak “Nezavisnim” da se dogodila nezgoda u kojoj je učestvovao službenik njihovog centra.

Matićeva je dodala da će protiv krim-inspektora biti pokrenut postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Eksperti za bezbjednost jednoglasni su u stavu da slučaj iz Prijedora nije način na koji se rade posebne istražne radnje i ujedno osuđuju nesposobnost policije i smatraju da se u manjim mjestima upravo na ovakav način privlači pažnja.

Dragomir Jovičić, ekspert za bezbjednost, smatra da je neuobičajeno da se u malom gradu, poput Prijedora, na zadatku na kojem želite biti “nevidljivi” vozi automobil sa stranim registarskim oznakama.

“To je van svih normi, jer je dobro poznato kako se postupa kada su u pitanju posebne istražne radnje. Na ovaj način jedino radi državna bezbjednost kada su u pitanju akcije na otkrivanju nekih terorističkih prijetnji ili određene kontraobavještajne operacije”, rekao je Jovičić.

Dodao je da ga čudi način rada prijedorske policije, posebno ako se ima u vidu da je to manji grad gdje “svako svakog zna”.

Nezavisne novine