cjb prijedor-akcija stampac (4)Omarščanin Darko Todorović (20) uhapšen je 17. septembra zbog osnovane sumnje da je štampao i krivotvorio novac u apoenima od 50 KM, navodi se u saopštenju Centra javne bezbednosti Prijedor.

Prijedorska policija je na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio i tom prilikom je pronašla i privremeno oduzela štampač-skener i 26 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 KM.

Navodeći njegove inicijale, prijedorska policija u saopštenju ističe da je Todorović uhapšen u okviru akcije pod kodnim nazivom „Štampač“, a na bazi prethodno prikupljenih podataka i operativnih saznanja.

Todorović je od ranije poznat policiji po činjenju različitih krivičnih dela, a kriminalističkom istragom je utvrđeno da je kupio štampač-skener, te napravio kalup od debljeg papira u koji je stavljao papir na kojem je štampao krivotvorene novčanice u apoenima od 50 KM.

cjb prijedor-akcija stampac (1)Radi se o mladiću koji je poznat svima po kriminalnom ponašanju, a zanimljivo je da je sam sebi dao nadimak „Arkan“. Krivotvoreni novac, koji je štampao u porodičnoj kući u Gradini kod Omarske, Todorović je plasirao na području grada Prijedora, a nekolicina njih kojima je podvalio novac u ugostiteljskim objektima ga je prepoznala u prijedorskoj policiji, gdje je izvršeno prepoznavanje.

On je sa sestrom navodno odrastao u domu „Rada Vranješević“, kada ih je kao djecu napustila majka, a po izlasku iz doma, kako nezvanično saznajemo od mještana, počeo je sa krađom kokošaka u selu, obuće, mobilnih telefona i drugih stvari.

Todorović je nedavno uhapšen zbog pljačke trgovačke radnje 25. jula ove godine u Omarskoj. Tada je ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda. Vlasnik trgovačke radnje pretrpio je materijalnu štetu u iznosu od 2.000 KM.

Uz kompletiran izveštaj o počinjenom krivičnom djelu „krivotvorenje novca“, Todorović je, kako smo juče saznali, već predat u nadležnost Tužilaštva BiH, a oduzeti predmeti u depozit i nadležnost Suda BiH.

Iz Tužilaštva BiH juče je takođe saopšteno da će postupajući tužilac nakon ispitivanja Todorovića, uputiti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

EuroBlic