gradska upravaMinistar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić prisustvovaće sutra manifestacijama u povodu obilježavanja Dana grada Prijedora, najavljeno je iz ovog ministarstva.

Iz kabineta gradonačelnika Prijedora najavljeno je da će sutrašnjim svečanostima prisustvovati predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić u povodu Dana grada organizovaće u jutarnjim časovima prijeme za delegacije slovenačkih opštinae Velenje i Bovec i italijanske opštine Trento, a u 11.00 časova prigodan program izvešće mališani iz Dječijeg vrtića “Radost”.

Za 11.30 časova najavljeno je polaganje vijenaca na spomenik “Za krst časni” i na spomenik u parku Pećani, a za podne je zakazana svečana akademija u Pozorištu Prijedor na kojoj će biti uručena priznanja, nagrade i zahvalnice ovogodišnjim laureatima grada.

U večernjim satima biće održan koncert džez muzike, a obilježavanje Dana grada završiće se šahovskim turnirom u subotu, 17. maja.

Majske svečanosti u povodu 16. maja, ove godine započele su 14. međunarodnim festivalom horova “Zlatna vila”, nakon kojeg je uslijedio planinarski pohod na Kozaru, košarkaški turnir veterana “Memorijal Duško Ostojić Dule” i izložba “60 godina Muzeja Kozare”.

Pozorište Prijedor u povodu Dana grada igralo je komediju “Večera budala”, a juče su po 21. put održane ulične trke. Sinoć je beogradski “Jar kvintet” priredio koncert ruske muzike, a večeras se na Trgu majora Zorana Karlice održava koncert grupe “Divlje jagode”.

Dan grada Prijedora je 16. maj, datum kada je Prijedor prvi put oslobođen od fašista u Drugom svjetskom ratu.

SRNA