avaz-biondic (1)Prijedorska policija će protiv Edisa Biondića (29) zvanog Amerikanac iz Prijedora banjalučkom tužilaštvu proslijediti izvještaj u kojem ga tereti za krađe i oštećenje tuđe stvari.

Biondić je uhapšen 21. avgusta u naselju Pećani u Prijedoru na osnovu potrage koju je raspisao CJB Prijedor.

Opljačkao prodavnicu

Tokom saslušanja osumnjičenoga utvrđeno je da je 31. jula ove godine opljačkao market „Tuti-fruti“ u Prijedoru, odakle je na drzak način iz kase uzeo 600 maraka. Biondić je 14. marta ove godine, nakon što je ušao u restoran u sklopu Čaršijske džamije, iz unutrašnjosti ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazilo 80 maraka.

Policija je utvrdila da je osumnjičeni 12. avgusta ove godine u stubištu zgrade u naselju Pećani pisao i grafite uvredljivog sadržaja.

Nezvanično saznajemo da je Biondić priznao da je počinio sva tri krivična djela, kao i da je tokom pretresa stana i prostorija koje koristi policija pronašla i oduzela predmete koje je koristio tokom ispisivanja grafita. On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

avaz-biondic (2)Palio imovinu

Inače, za ime Edisa Biondića vezuje se podeblji policijski dosje, mahom zbog krađa, zbog kojih je prije nekoliko godina protjeran iz SAD, a potom i šest serijskih paljevina, koje je prije tri godine iz čiste obijesti u Prijedoru izazvao podmetnuvši požar pod četiri skupocjena automobila, potom je zapalio stan i pokušao zapaliti kamion. Za Biondićevo ime vezuju se brojne krađe i razbojništva počinjena i na području Banje Luke te Sarajeva.

Dnevni avaz