hrana ne nasilje (1)Neformalna grupa “Za socijalnu pravdu” iz Prijedora uz podršku Centra za mlade “KVART” uspješno je u proteklog utorka na Malom trgu u našem gradu realizovala uličnu akciju “Hrana NE nasilje”.

-Reakcija naših sugrađana je bila dosta dobra, uživajući u dobroj hrani razmijenili smo dosta mišljenja, konstatacija i na kraju smo došli do istovjetnih zaključaka. Međuetnička netrpeljivost je izazvana pojedinačnim akcijama neodgovornih pojedinaca a još neodgovorniji pojedinci na pozicijama moći projektuju iz tih incidenata strah i nesigurnost – rekao je Stefan Gvozden iz neformalne grupe “Za socijalnu pravdu”.

On je dodao da su se svi složili da ovakvim manipulacijama ne treba biti podložan, te da se mnogo očekuje od mlađih generacija ukoliko se želi popraviti socio-ekonomsko stanje u našem društvu.

-Zajednički zaključak je takođe i da međuetničke tenzije predstavljaju pokušaje političke elite da se skrene sa pravih društvenih problema kao što su nezaposlenost, korupcija, kriminal, opšte siromaštvo i drugi – istakao je Gvozden.

Osim podjele oko 120 porcija vegeterijanske hrane, akcija je obuhvatila i podjelu flajera sa tekstovima “zastave NISU problem nezaposlenost JESTE” i “(NE)zaposleni svih identiteta UJEDINITE SE”.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

hrana ne nasilje (2) hrana ne nasilje (3) hrana ne nasilje (4) hrana ne nasilje (5) hrana ne nasilje (6) hrana ne nasilje (7)