gradonacelnik marko pavicGradonačelnik Prijedora Marko Pavić poručio je danas da će Prijedor i dalje biti miran grad okrenut ka budućnosti naročito mladih generacija i da rukovodstvo Prijedora, Prijedorčani i oni koji vole svoj grad znaju kako će se ponašati.

“Osuđujem sve ove nemile događaje i smatram da rješenje bilo kakvih problema ne leži u međusobnim svađama i tučama i slično, nego u dijalogu”, rekao je Pavić novinarima, reagujući još jednom na aktuelnu bezbjednosnu situaciju u gradu.

On je dodao da je nedavno razgovarao sa predstavnicima vjerskih zajednica i danas sa najvišim funkcionerima Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, s ciljem da se na ulice grada Prijedora vrati ono stanje kakvo je bilo prije mjesec dana, kada je to bio miran grad.

“Oni koji su držali zapaljive govore, žele držati govore i nama kako da mi to riješimo u Prijedoru, nesvjesni da su oni tom svojom retorikom doprinijeli da se ovo događa”, dodao je Pavić.

Gradonačelnik Prijedora je istakao da je prethodnih dana bilo nemilih događaja koji su mogli dovesti do uznemirenja i negativnih posljedica za Prijedor.

“Međutim većina naših građana je svjesna svoje uloge i naš grad će i dalje biti grad koji gradi miran život i koji omladini želi obezbijediti budućnost”, naglasio je Pavić.

U Prijedoru je tokom prethodnih mjesec dana bilo nekoliko incidenata koji su doveli do remećenja međunacionalnih odnosa i uznemiravanja javnosti, koja odgovore traži kako od gradske vlasti, tako i od pripadnika policije, koji naglašavaju da će svi akteri incidenata biti procesuirani i adekvatno sankcionisani.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com