rudar prijedor-pres uoci mladostiU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor spremno dočekuju start prvenstva Premijer lige BiH i prvo kolo u kojem na svom terenu dočekuju novajliju Mladost Doboj-Kakanj.

Novi sportski direktor Žarko Mandić naglašava da je, za posljednjih mjesec i po dana koliko je prisutan, sve proteklo bez ijednog jedinog ekcesa i da su, bez bježanja od stvarnosti, svi pružili maksimum.

-Odradili smo pripreme dosta dobro u uslovima koje smo imali.Najvažnije je da nije bilo ozbiljnijih povreda. Prvo kolo uvijek donosi neizvjesnost i nikada se ne zna kakav ishod može biti. Mladost Doboj-Kakanj ima izuzetno kvalitetnu ekipu, koja je pojačana ovog ljeta. Nama, zbog neriješene papirologije oko registracije neće moći da pomognu Mirza Džafić, Martej Nino Džasper, Džordž Ovusu i golman Željko Kuzmić,uz nadu da će biti spremni za drugo kolo i gostovanje tuzlanskoj Slobodi ali vjerujemo da će oni koju budu zaigrali umjesto njih znati da nadoknade njihovo odsustvo – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Optimista je i brzonogi Dejan Kojić, prošle šampionske sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, jedan od uzdanica „rudara sa Sane“. Prije svega pohvalio je sjajnu atmosferu koja vlada među igračima, iako se radilo naporno ovih vrelih ljetnih dana.

-Odradili smo pripreme na izuzetno kvalitetnom nivou. Premijer liga BiH je zahtjevnije takmičenje od Prve lige RS. Od samog početka prvenstva očekuje nas niz kvalitetnih utakmica, ali očekujem da možemo ostvariti željeni cilj – opstanak. Daćemo sve od sebe na terenu, to obećavam u ime svojih saigrača – najavio je Kojić.

Tekst i foto arhiva– Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com