pozar raljas-apel (1)Nakon požara u mjestu Raljaš nadomak Ljubije koji se dogodio u utorak ujutro, dvoje staraca, Simo (77) i Rada (73) Gligić ostali su bez krova nad glavom.

Požar je nastao nakon što je njihov sin Miroslav Gligić, koji ima određenih psihičkih problema, ostavio upaljenu cigaretu.

Po dolasku na mjesto događaja u suzama nas je dočekala nesretna Stana Gligić koja nam je ispričala šta se dogodilo. Zahvalna komšijama koji su odmah priskočili u pomoć priča nam kako „moli Boga“ da ne dođe do vjetra ili padavina, jer u tom slučaju neće imati gdje živjeti. Njen suprug je zadobio opekotine po rukama, a kosa mu je izgorila prilokom pokšaja gašenja požara, a da zlo bude veće Simo je astmatičar.

Komšije i lokalni sveštenik, Ilija Piličić, apeluju na nadležne službe, organizacije, preduzeća i ljude dobre dovlje da pomognu ovim jadnim ljudima, koji sami od svoje, i onako bijedne penzije, nisu u stanju obnoviti krov nad glavom.

Prema nekim procjenama šteta na kući je oko 10.000 KM.

Ukoliko želite pomoći Radi i Simi Gligić, možete se obratiti mještaninu Ivanu Begiću (066/842-170) ili svešteniku Iliji Piličiću (063/956-745).

Priredio – www.prijedordanas.com

pozar raljas-apel (2) pozar raljas-apel (3) pozar raljas-apel (4) pozar raljas-apel (5) pozar raljas-apel (6)