atv-navijaci-bihacNavijače Jedinstva iz Bihaća, koji su na prijateljskoj utakmici razvili transparent ”Genocid vam zaboraviti nećemo – Srebrenica ’95. – Prijedor ’92.”, nakon čega su, tvrde, privedeni i pretučeni, danas demantuju iz prijedorske policije.

Ne spore da su grupu od njih 15-ak, koji su nosili i zastavu sa ljiljanima, priveli, podnijeli dvije prekršajne prijave, a zatim ih, kažu, mirno sproveli do drugog entiteta.

”Prilikom privođenja i tokom obrade lica policija CJB Prijedor postupila je profesionalno i niko od navijača nije zadobio nikakve povrede dok je bio pod kontrolom policije i dok su se obavljale službene radnje policije”, rekao je Dragan Milojica,načelnik Sektora policije CJB Prijedor.

Navijači iz Bihaća su, kako saznajemo, nenajavljeno došli na utkamicu, a nije ih smirio ni trener gostiju koji im se obratio na utakmici.

ATv je pokušala da stupi u kontakt s njima, ali nam nisu odgovorili. Oglasili su se saopštenjem u kome tvrde da su pretučeni, a kao dokaze su postavili slike i ljekarske nalaze. Na pojedinim video snimcima na društevnim mrežama govore da su se osjećali kao u logoru.

Utakmica je, uz kraći prekid od tri minuta, odigrana do kraja bez problema. U ”Rudaru” kažu da su i navijači Prijedorčana burno odreagovali na poruku gostujućih i da je bilo neprimjerenih, verbalnih, dobacivanja.
Iz ”Rudara” još kažu da će, ubuduće, povesti više računa o organizaciji utakmica jer, kako rekoše, politika mora da zaobiđe stadione.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL