teodora dalmacijaDa se u Teniskom klubu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor radi dobro i kvalitetno i da u našem gradu ima pravih teniskih talenata, potvrđeno je proteklog vikenda u Banjaluci.

Naime, 15-godišnja Teodora Dalmacija je bila najbolja na turniru iz kalendara Tenis saveza Republike Srpske koji je održan na terenima TK „Borac“ u gradu na Vrbasu, u kategoriji do 16 godina.

Mlada Prijedorčanka je u finalu rezultatom 2:0 (6:2; 6:0) bila bolja od Lidije Milovanović te je sasvim zasluženo osvojila prvo mjesto.

-Tokom dvodnevnog takmičenja vladali su zaista teški vremenski uslovi, ali ja sam bila spremna i pružila sam svoj maksimum u sva tri meča. Zadovoljna sam ovim trijumfom koji je došao nakon napornih treninga u mom klubu – rekla je Teodora Dalmacija koja se nalazi među 10 najboljih u BiH i među prvih pet u RS u kategoriji do 16 godina.

Inače, mladu Prijedorčanku uskoro očekuju novi teniski turniri, a treba istaći da se očekuje i njen napredak na rang listama RS i BiH, iako je od svojih protivnica mlađa godinu dana, što je u ovom uzrastu često velika prednost za konkurenciju.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com