glas-krkic-osvetaDržavljanin Norveške Zikrija Krkić (42), koji je optužen za ubistva Muharema Balića i Almira Redžića u Trnopolju kod Prijedora, tvrdio je u petak da to nije učinio.

On je kao svjedok odbrane u banjalučkom Okružnom sudu kazao da nije imao ni želju ni razlog da ubije Balića i Redžića.

– Balića nisam ni poznavao, a s Redžićem nisam imao sukob kako je pričano i nisam mu prijetio. Da sam mislio nekog da ubijem, ubio bih ljude koji su me mučili na početku rata. To veče u vrijeme ubistva slavio se Bajram i bio sam u kući s porodicom – rekao je Krkić i dodao da ne može da objasni odakle puščane čaure u njegovom dvorištu jer je on pucao iz pištolja, a ne puške.

Ispričao je kako je poslije hapšenja od njega traženo da preda automatsku pušku, koju, kako je rekao, nije imao.

Svjedočio je i Nedžad Duračak zvani Nećko, koji je posljednji vidio Balića i Redžića u kafani “San”.

– Taj dan oko 22.30 sam došao u kafanu “San” i zatekao Muharema Balića, Almira i Saida Redžića da kartaju. Sa mnom je bio Ramo Elezović. Popili smo piće, ostavili 10 maraka na šanku i otišli dalje… Usput, pri dolasku u kafanu i na povratku kući nismo nikoga živog vidjeli – rekao je Duračak.

Optužnica Krkića tereti je 28. jula prošle godine, pola časa prije ponoći, u ugostiteljskom objektu “San” u Trnopolju ubio Balića i Redžića iz Prijedora, u koje je ispalio više od deset metaka iz automatske puške.

Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu. Krkić je u Trnopolju poznat po tome što je dovođen u vezu sa vehabijskim pokretom. Njemu je prekjuče vijeće Okružnog suda produžilo pritvor, koji je bio zamijenjen mjerama zabrane. Pritvor je produžen nakon što je Vrhovni sud RS uvažio žalbu tužioca i ukinuo rješenje o ukidanju pritvora i predmet vratio banjalučkom Okružnom sudu na novo odlučivanje.

Glas Srpske