pekijaRudar-Prijedor je u trećoj provjeri u okviru priprema za naredno prvenstvo Premijer lige BiH drugi put zaredom remizirao (uz prethodni minimalan poraz) igrajući 1:1protiv ovog ljeta veoma pojačane ekipe Metalleghe BSI, člana Prve lige Federacije BiH.

Ipak, šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Boris Gavran može da bude zadovoljan igrom svojih izabranika, posebno u prvom poluvremenu. Već u 3.minutu iz lijepe akcije mogli su do vođstva. Dejan Kojić je dobro prošao po desnoj strani, uputio povratnu loptu ka Filipu Arežini, koji centrira na drugu stativu, ali pokušaj Petra Kunića glavom osujetio je golman Nevres Fejzić. U 12.minutu Bojan Burazor neometan sa desetak metara tuče preko prečke. Do odmora, u 22.minutu Arežina je iz „slobodnjaka“ ciljao po zemlji donji lijevi ugao Fejzića, koji izbacuje loptu u korner, a u 33.minutu Kunić ne uspijeva da pogodi cilj iz izgledne pozicije.

Tim Nermina Bašića, koji je igrao čvrsto u polju u prvom dijelu je „zaprijetio“ samo jednom, pošto je loptu ispustio čuvar mreže „zeleno-crnih’“Dalibor Kozić, da bi u 52.minutu preko Valentina Gavrića koji je matirao novajliju u redovima Prijedorčana Željka Kuzmića, stigao do prednosti.

Ono što nisu ostvarili golgeteri uspeo je visoki štoper Nemanja Pekija u 74.minutu kada je, nakon udarca iz ugla sa desne strane Njegoša Despotovića glavom postavio, ispostaviće se na kraju, konačan ishod susreta.

Rudar Prijedor-Metalleghe BSI 1:1(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 300
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)
Strijelci: Pekija u 74. za Rudar Prijeodr, a Gavrić u 52.mimutu za Metaleghe BSI

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Nišević, Miloš, Ćulum, Pejić, Burazor, Ovusu, P.Kunić, Arežina, Kojić
Igrali su još: Kuzmić, Desnica, Kukavica, Hamuić, Pekija, Petković, Džasper, Mrkić, Mešić, Džafić, Despotović

METALEGHE BSI:
N.Fejzić, Vulić, Goloman, Stakić, Helvida, Sakan, Karađuz, Radulović, Gavrić, Pljevljak, Popović
Igrali su još: Ilić, Rovčanin, E.Kunić, Dilberović, Marin, Sivonjić, Čišija, Dujaković, F.Fejzić, Benović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com