sds-krsna slava prijedor (1)Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je da je sada patriotizam pomoći da se otvore nova radna mjesta, da se razvije poljoprivreda i da se živi u miru, a da je devedesetih godina prošlog vijeka bio nešto drugo.

“Svi oni koji u posljednje vrijeme dodaju ulje na vatru u odnosima u BiH imaju svoju politiku konflikta. Mi nismo za politiku konflikta. Nažalost, postoje snage i u Republici Srpskoj, a svakako i u Federaciju, koje čitavu politiku baziraju na sukobu”, rekao je Bosić novinarima u Prijedoru, gdje je juče SDS obilježio krsnu slavu Petrovdan.

On je poručio da SDS vodi politiku koja ni na kakav način neće ugroziti budućnost i opstanak Republike Srpske i da niko nema pravo na avanturističku politiku koja bi ugrozila interese srpskog naroda.

“Pokušavamo da ne zatežemo odnose nego da nađemo zajednički ineters, a dovoljno je prostora za to. Republika Srpska mora postati pravna država i obračunati se sa kriminalom i korupcijom da bi imala budućnost, a ne da joj ljudi odlaze”, naveo je Bosić.

sds-krsna slava prijedor (2)Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je SDS velika politička stranka koja ima istorijsku ulogu u Republici Srpskoj od nastanka do danas.

“Nažalost, razvoj događaj u Republici Srpskoj u više od dvije decenije je takav da ta uloga istrijska uloga SDS-a ostaje stalno aktuelna i stalno su na dnevnom redu vrlo teška pitanja u kojima je nemoguće zaobići SDS i partnerske stranke”, naveo je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić rekao je da je Savez za promjene na opštim izborima u oktobru 2014. godine osvojio 11.500 glasova i da se može očekivati da ta politička grupacija sa sadašnjeg drugog izbije na prvo mjesto u Prijedoru i dobije svog gradonačelnika, prvi put nakon 2000. godine.

Prije slavskog obreda, delegacija stranke položila je cvijeće na centralni spomenik srpskim borcima stradalim u otadžbinsko-odbrambenom ratu i spomen-obilježe Jovana Raškovića.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

sds-krsna slava prijedor (3) sds-krsna slava prijedor (4) sds-krsna slava prijedor (5)