buka-druzenjeEkipa Magazina “Buka” je u jednom prijedorskom lokalu organizovala druženje uz kafu sa građanima Prijedora. Time su prezentovali svoj 15-godišnji rad, a ujedno i sa građanima porazgovarali o problemima sa kojima se suočavaju.

Budućnost medija je u interakciji sa publikom, smatra Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik Magazina “Buka”. Zbog toga je ekipa pomenutog magazina odlučila da organizuje druženje uz kafu sa svojim čitaocima, kako bi iz razgovora sa njima saznala koji ih problemi muče i na koji način mediji mogu doprinijeti rješavanju tih problema.

Da to ne bude samo da mi plasiramo informaciju, publika je dobije i tu stvar strane. Ja mislim da je jako bitno da mi razvijemo jedan koncept gdje će i mediji imati koristi od publike, a i publika od medija, rekao je Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik magazina “Buka”.

“Buka” je na tržištu BiH prisutna 15 godina. Može se pohvaliti velikim brojem vjernih čitaoca, među kojima je veliki broj Prijedorčana.

Trifunović ističe da je sloboda medija danas, nažalost, ugrožena. Vrlo je malo nezavinsih medija i većinom su oni pod uticajem politike. Novinari su podijeljeni po političkoj, etničkoj ili nekoj drugoj liniji, zbog čega je sve manje profesionalnih medijskih radnika.

Svaka vlast voli, da na neki način, kontroliše medije. Mi smo tu da pokažemo da je to nemoguće. Nikada u ovih 15 godina nijedna vlast nije kontrolisala “Buku”. za to se trebalo izboriti, to je bio težak put, dodao je Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik magazina “Buka”.

Prijedor je prvi grad u BiH u kojem je “Buka” organizovala druženje uz kafu. Ovaj vid interakcije sa publikom organizovaće i u drugim gradovima BiH.

ELTA TV